Cardamom

cardamomCunoscut si sub numele de chardamom sau hell (în ţările arabe), este originar din sudul Indiei, Ceylon şi Malaysia (Malaezia). În prezent, se cultivă în India, pe scară largă, şi în Guatemala. In Orientul Mijlociu, praful de cardamom verde este utilizat ca si condiment pentru mancarurile dulci, dar si ca aroma traditionala in ceai si cafea.

Cardamomul este o plantă înaltă (de până la 1,5 metri), perenă, asemănătoare ca formă cu trestia europeană.
Din florile sale de culoare galbenă ies fructe mici şi verzi, în formă de păstaie fibroasă, care se coc în cel de-al treilea an de viaţă. Fructele se culeg la maturitate, dar înainte de a fi complet coapte, deoarece păstăile se desfac şi îşi împrăştie seminţele aromate.
Deşi aroma propriu-zisă este conţinută de uleiurile din seminţe, condimentul se păstrează sub formă de păstăi nedeschise pentru a-şi conserva parfumul. Se găsesc şi seminţe măcinate, cu tot cu păstaie, sub forma unui praf roşcat-cenuşiu. ’Citește mai mult’

Schinduf – Planta tinereţii eterne

schindufCunoscută pe teritoriul ţării noastre din cele mai vechi timpuri, schinduful a fost pomenit de Dioscordie în tratatul său de farmacologie, acum 2000 de ani, şi în care spunea că planta era folosită de către vindecătorii daci. Planta era folosită contra bolilor digestive şi de piept, pentru vindecarea rănilor şi tratarea ulcerelor, precum şi pentru revenirea lehuzelor. Însă schinduful datează de mai mult de 2000 de ani, fiind atestată în documentele scribilor romani. Apoi, în Arabia, zona Irakului de azi, această plantă era recunoscută ca un întăritor al organelor sexuale. În Egipt, de exemplu, era folosită ca ingredient în procesul de îmbălsămare a corpurilor faraonilor, iar seminţele erau considerate afrodisiace. Arabii îl utilizau şi contra căderii părului, iar în India, în medicina tradiţională ayurveda, se considera că schinduful are proprietăţi carminative, tonice şi afrodisiace. În China antică schinduful era la loc de cinste printre plantele medicinale deoarece se trata cu ea impotenţa, fiind considerată cu efecte foarte puternice asupra sexualităţii.
O dată cu călugării benedictini care au cultivat-o în Europa în secolul VII, planta a intrat definitiv în fitoterapia curentă populară europeană. Astăzi, schinduful, Trigonella foenum graecum, se mai cultivă în India, în ţările din regiunea mediteraneană (Italia, Franţa, Spania, Grecia, Liban, Maroc, Algeria, Egipt), dar şi în SUA. ’Citește mai mult’

CEAI MANGO VRAC X 50 G

ceai mango 50gIngrediente: Ceai verde, Mango, Garcinia mangostana (Mangosteen), Lumanarica
-combinatie cu parfum exotic care aduce organismului energie;
-imbunatateste metabolismul, ajuta la detoxifierea organismului;
-este un bun tonic general si imunostimulator;
-actiune emolienta si expectoranta.

Mod de administrare
Infuzie din 1 lingurita cu plante la 250 ml apa. 1-2 cesti/zi

Despre pecingine

Ce este pecingina?

Pecingina (tinea capitis) este o infectie usoara frecventa a scalpului si a parului ce apare sub forma petelor cu cruste si a peticelor de par rupt pe cap. Boala este cauzata de o ciuperca si este cel mai adesea diagnosticata la copii.

Pecingina poate fi transmisa de la o persoana la alta prin contact direct cu o persoana infectata sau prin obiectele contaminate (pieptene, perna sau saltea). Mai rar, ciuperca se poate transmite de la un animal infectat (in special de la pisici sau caini) sau din sol. Desi exista mai multe tipuri de ciuperci care pot provoca boala, ele sunt denumite cu termenul general dermatofite.

Cine poate face boala?

Pecingina poate aparea la oamenii de toate varstele, rasele si de ambele sexe. Totusi, pecingina este mai frecventa la copii, mai ales intre varstele de 3 si 7 ani. In Statele Unite, copiii afro-americani fac boala mai frecvent decat copiii de alte rase. De asemenea, boala este ceva mai frecventa la baieti decat la fete.

Semne si simptome

pecingine 3Locurile de pe corp unde se manifesta boala de obicei sunt:

  • Scalpul
  • Sprancenele (rareori)
  • Genele (foarte rar)

Pecingina apare sub forma uneia sau mai multor zone rotunde sau ovale acoperite de cruste gri (solzi) si este adesea insotita de pierderea parului. Zonele bolnave pot fi rosii si inflamate si pe ele pot aparea mici pustule (pungi cu puroi). De asemenea, pe suprafata scalpului pot aparea mici puncte negre, formate de firele de par rupte.

Se pot umfla anumite zone (nodulii limfatici) din spatele scalpului, urechilor, sau de-a lungul gatului.

Una dintre complicatiile pecinginii este kerion-ul, care este o umflatura mare plina de puroi, care curge. Fara un tratament agresiv, un kerion poate duce la cicatrice si la pierderea permanenta a parului. Pecingina este de obicei insotita de mancarime. ’Citește mai mult’

CEAI GOJI & ACAI VRAC X 50G

ceai goji si acai 50gIngrediente: Ceai verde, Hibiscus, Mar, Macese, Goji, Zmeura, Flori de Rodie, Acai -Produsul este un excelent antioxidant, protejeza organismul de efectele nocive ale radicalilor liberi; -imunostimulator si vitaminizant de exceptie cu un continut ridicat in vitamina C. Mod de administrare Infuzie din 1 lingurita cu varf la 250 ml de apa. 1-2 cesti/zi

CEAI FRESH BREEZE VRAC X 50 G

Ingrediente: Cymbopogon (lemongrass), Soc, Fenicul, Menta, Mentha spicata, Floare de cactus, Lumanarica
-produsul reprezinta o sursa naturala de antioxidanti;
-prezinta proprietati imunostimulatoare;
-contribuie la ameliorarea afectiunilor digestive si respiratorii;
-prin aroma racoritoare si proaspata inlatura oboseala fizica si psihica, fiind un tonic general.

Mod de administrare
Infuzie din 1 lingurita cu plante la 250 ml apa. 1-2 cesti/zi

CEAI VERBINA & LIME X 20 DOZE

Ingrediente: Verbina; lime
-proprietati tonice generale;
-sustine organismul in perioadele de acomodare si creste rezistenta fata de stres.

Mod de administrare
infuzie din 1-2 doze la 250 ml apa 1-2 cesti/zi, inainte de mese.

CEAI VERBINA X 20 DOZE

ceai verbina 2Ingrediente: Verbina
-sustine functia hepatica, reduce durerile de cap si disconfortul menstrual, stimuleaza secretia lactata si secretia gastrica (creste apetitul alimentar);
-proprietati de tonic al sistemului nervos.

Mod de administrare
infuzie din 1-2 doze la 250 ml apa 1-2 cesti/zi, inainte de mese, pana la restabilirea confortului.

CEAI PENTRU SLABIT X 20 DOZE

ceai pentru slabit 20 doze 2Ingrediente: Ceai verde, Ananas, Crusin, Matase de porumb, Mar, Stevie
-special creat pentru persoanele care doresc sa slabeasca, aducand totodata un aport de saruri minerale si vitamine necesare functionarii normale a organismului.

Mod de administrare
infuzie din 1-2 doze la 250 ml apa. 3 cesti/zi

CEAI SALCAM X 20 DOZE

ceai salcam 20 doze 2Ingrediente: Salcam
-reduce aciditatea gastrica si favorizeaza refacerea mucoasei digestive (cicatrizant);
-reduce inflamatia si inhiba spasmele (colicile) intestinale.

Mod de administrare
infuzie din 1-2 doze la 250 ml apa 1-3 cesti/zi, pana la restabilirea confortului.