Защо ви е нужен естествени добавки?

Знаете ли че в западните страни преди началото на лекарства терапия, лекарите препоръчват лечение с естествени добавки? За нас се консумира дори 20 пъти по-малко физически добавки на глава от населението. Разберете кои са най-използвани ни и защо понякога е най-добре да ги наричаме?

Естествени добавки

В Румъния допълваща терапия с натурални хранителни добавки са предписани рядко ако погледнем нашите съседи в Унгария, където той изразходва 8 пъти повече на глава от добавки, 12 пъти в Полша и Германия 20 пъти повече. Също така в западните страни опит много по-високо в това отношение, лекарите преди започване на лекарствена терапия, препоръчваме първо лечение с този вид на естествени добавки.

Suplimentele alimentare nu sunt medicamente, ele sunt destinate in special imbunatatirii unor probleme de sanatate, pot fi folosite inaintea sau chiar in timpul tratamentelor medicamentoase, in perioade solicitante pentru organism, precum examenele. Добавки помощ памет, intaresc imunitatea organismului, aduc un surplus de vitamine si minerale, previn ateroscleroza si pietrele la rinichi, etc.

витамини

Прах срещу екстракт от билката

Este important ca suplimentele nutritive sa aiba un aport de substanta activa cat mai mare. Diferenta intre un produs pe baza de extract si unul pe baza de pulbere este radicala, incepand de la procesul de productie, extractul rezultand in urma unui intreg proces tehnologic – recoltarea materiei prime, depozitare, selectarea acelei parti a plantei care confera cele mai bune proprietati, macerarea acesteia, extractie, distilare, concetrare etc.

Exista studii care arata diferentele intre raspunsul terapeutic aparut la folosirea de suplimente pe baza de extracte si cele pe baza de pulbere, spre exemplu sunt compusi sub forma de extract in care doar 5 mg sunt echivalente cu 1000 mg sau chiar mai mult de pulbere.

“Foarte multi producatori macina planta si o pun in capsule. Insa, uita un lucru esential: cu cat suprafata de contact este mai mare, cu atat va fi mai putin eficient suplimentul respectiv. De aceea, un extract din pulberea de plante (in care trece numai substanta activa) rezulta in urma unui sir lung de procese farmacologice care trebuie respectate cu strictete”
, explica Profesorului Ovidiu Bojor, doctor farmacist si membru al Academiei de Stiinte Medicale.

Екстракт-венчелистчета-роза -

De ce trebuie sa apelam uneori la suplimentele naturale?

Cred ca explicatia Profesorului Ovidiu Bojor, doctor farmacist si membru al Academiei de Stiinte Medicale este cea mai logica si ne va determina sa ne gandim de doua ori mai mult la sanatatea noastra:

  • respiram aer poluat;
  • mancam nesanatos si dezechilibrat;
  • capacitatea organismului de aparare impotriva factorilor de mediu este extrem de scazuta;
  • am chimizat solul si l-am secatuit de substantele hranitoare.

Din aceste motive avem nevoie uneori sa luam suplimente naturale, insa nu orice supliment natural respecta regulile de buna practica in productia de medicamente (GMP = good manufacturing practice) si trebuie ales cu maxima atentie de la producatorii de incredere care detin studii clinice pentru produsul respectiv. “Preventia este pe locul 1 in preocuparile specialistilor din intreaga lume, luand in considerare faptul ca ea costa de 10 ori mai putin decat tratamentul pentru o anumita afectiune.

Prin aportul acestor suplimente naturale putem sa prevenim diverse probleme de sanatate. Medicamentul alopat nu il taiem de pe lista, insa acesta poate fi administrat numai pentru o perioada scurta de timp”, explica dr. Ovidiu Bojor.

“Subliniem faptul ca suplimentele alimentare pe baza de plante nu intra in categoria medicamente. Acestea din urma primesc autorizatie de punere pe piata din partea Agentiei Nationale a Medicamentului, in baza unor proceduri internationale clare”, se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Sanatatii.

Ce suplimente naturale consuma romanii?

добавки естествени Potrivit informatiilor oferite de unii specialisti in domeniu, cele mai consumate suplimente sunt vitaminele si mineralele, urmate de cele care protejeaza si imbunatatesc functia hepatica (silimarina fiind in topul preferintelor). Silimarina se extrage din semintele de Silybum marianum (armurariu) si contine silibina, silidianina si silicristina, avand o puternica actiune hepatoprotectoare care se manifesta prin refacerea structurii membranei celulei hepatice si neutralizarea substantelor toxice. In general, silimarina este recomandata de catre medici in hepatitele acute si cronice, ciroze, steatoze hepatice sau protejarea ficatului in cazul persoanelor care lucreaza in medii toxice.

De asemenea, ea s-a dovedit eficienta in protejarea organismului de efectele nocive ale unor agenti cum sunt alcoolul, fumul de tigara, poluarea si diverse medicamente (hormonale, psihotrope). Poti sa alegi suplimentele naturale cu silimarina sau sa macini seminte de armurariu, sa le pui in apa pentru infuzie si sa consumi bautura, insa fitoterapeutul trebuie sa-ti recomanda doza necesara. Mare atentie daca alegi macinarea semintelor pentru ca ele contin 30% grasimi, se oxideaza foarte repede si devin hepatotoxice.

Va recomandam produsele Pro Natura pentru o buna functionare a intregului organism.

лецитин-c Хип - 30cps Kombucha-_-_-мед-цветен прашец ceai_kombucha_gingseng_20_doze стандартни капсула ЕдМ fw
Чай-трън
гинко билоба-чай-с

Pro Natura продукти

Природни-здраве-хранителни добавки

0 отговора

Оставете коментар

Искате ли да се присъединят към дискусията?
Чувствайте се свободни да допринесе!

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани *