De ce preferam orezul?

düyüqəhvəyi düyü are un continut bogat de vitamine B, prin urmare este benefic pentru sistemul nervos, ajutand la ameliorarea depresiei psihice. Poate fi folosit ca adjuvant in tratamentul setei excesive, in diaree, greată si diabet. De asemenea, are efect antiparazitar (3 linguri de orez brun crud mestecat bine ca singur aliment în prima masă a zilei ajută la eliminare parazitilor).
Se poate administra ceai de orez prajit (intr-o tigaie se pune orez si se tine pe foc pana capata o culoare maro-inchis, apoi se adaugă apă si se fierbe timp de 20 minute) ca remediu pentru sugarii care nu pot tolera laptele matern.
düyü növləribasmati düyü este usor aromat si este considerat mai usor decât celelalte tipuri de orez, fiind potrivit pentru afectiunile „umede” (excesul de greutate, edem si alte conditii de stagnare).
düyü rəngsizto este o planta comuna in medicina chineză. Proprietatile sale includ energia termică neutra si gustul dulce. Acesta este folosit pentru tratarea unei digestii „lenese”, apetitului redus (deficit splină-pancreas) si stagnarii alimentelor compuse din amidon nedigerabil. Ajută la reducerea lactatiei si este de ajutor pentru mamele care alăptează, cu sani durerosi, umflati. Orezul încoltit pierde mult din valoarea sa terapeutică atunci când este fiert excesiv.
şirin düyü contine mai multe proteine si grăsimi decât orice alt tip de orez. Este usor de digerat, în special atunci când este pus în mâncare traditională japoneză cunoscut sub numele de “mochi”. Ca si proprietati, natura sa termică este calda, gustul dulce; este usor astringent si poate fi folosit in cazurile de urinare frecventa si excesiva, transpiratii spontane si diaree.
yabanı düyü este bogat in minerale si proteine, fiind un aliment ce ofera rezistenta organismului in climatul rece, prin conservarea caldurii in zona de interior a corpului.
Natura termica este rece; gust dulce si amar; bun diuretic si detoxifiant avand efecte benefice asupra rinichilor si vezicii urinare.

1 cavab

Bir cavab buraxın

müzakirə qoşulmaq istəyirsiniz?
qatqı təmin etmək çekinmeyin!

Bir cavab buraxın

E-poçt ünvanından dərc olunmayacaq. Lazım alanlar qeyd olunur *