Nə pis getmədən il bal minlərlə müqavimət?

Bizim zaman Arxeoloqlar Misir qəbirlərində çox təəccüblü şeylər aşkar ediblər. digər jewels və bu sirli yerlərdə gizli xəzinələri arasında geri il minlərlə gedir və zaman keçməsinə baxmayaraq yemək üçün kifayət qədər yaxşı olmağa davam bal olan gəmilər daxildir.

Există alte câteva alimente care se păstrează bune, în stare crudă, pentru o perioadă lungă de timp: sarea, zahărul şi orezul uscat sunt câteva dintre ele. Totuşi, miere este specială: ea rezistă trecerii timpului şi se menţine într-o stare complet comestibilă; poate că nu am dori să gustăm orez crud sau să mâncăm sare, însă putem să desfacem o urnă cu miere de acum câteva mii de ani şi să ne bucurăm de ea, fără a o pregăti în vreun mod special, ca şi cum ar fi veche de o zi. Mai mult, longevitatea mierii îi conferă şi alte proprietăţi (cum ar fi cele medicinale) pe care alte alimente cu o durată lungă de viaţă nu o au. Acest lucru ne face să ne întrebăm – ce anume face mierea să fie un aliment atât de special?

cavab bal ləzzət kimi demək olar ki mürəkkəbdir: bu təsiri nail olmaq üçün mükəmməl harmoniya çalışan bir sıra amillər var.

Primul motiv se datorează compoziţiei chimice a mierii. Mierea este, în primul rând, un zahăr. Zaharurile sunt higroscopice, termen ce înseamnă că în starea lor naturală conţin foarte puţină apă, dar că o pot absorbi cu uşurinţă din atmosferă dacă nu sunt acoperite. „Mierea, în forma ei naturală, conţine foarte puţină umiditate. Într-un astfel de mediu foarte puţine bacterii sau microorganisme pot supravieţui, astfel că mor”, explică Amina Harris, director executiv în cadrul Bal və Tozlandırma Center de la Institutul Robert Mondavi al Universităţii California. Explicaţia lui Harris dezvăluie un element important al longevităţii mierii: pentru ca mierea să se strice, este nevoie să fie ceva în interiorul său care să se strice. Într-un astfel de mediu neplăcut, organismele nu pot supravieţui suficient de mult în miere pentru a avea oportunitate de a „strica” acest aliment.

De asemenea, mierea este extrem de acidă. „Are un pH ce se găseşte undeva între 3 şi 4,5, aproximativ, iar acest acid va ucide aproape orice doreşte să crească în miere”, mai spune Harris. Astfel, bacteriile şi alte organisme care scurtează durata de viaţă a alimentelor sunt nevoite să caute o altă gazdă, căci speranţa de viaţă în miere este foarte scăzută.

Lakin, bal yalnız ərzaq hygroscopic edir. Bəkməz, məsələn, şəkər çuğunduru hasilatı əldə qalıq yüksək hygroscopic və (5.5 pH olan, lakin az bal) da acidic edir. uzun bəkməz sürən baxmayaraq, nəhayət pozur.

Nə əbədi şəkər və bal forması sürməsindən korlamaq? Bees rol oynayır.

Nectarul, materialul colectat de albine pentru a face mierea, este în mod natural foarte bogat în apă (ce reprezintă 60%-80% din masa totală a nectarului). În procesul producerii mierii, albinele joacă un rol important în eliminarea apei, ele bătând din aripi pentru a usca nectarul. Pe lângă bătăile aripilor, albinele mai au o contribuţie la longevitatea mierii. În stomacul albinelor există o enzimă ce poartă numele de glucozoxidază. Atunci când albinele regurgitează nectarul din gură pentru a produce mierea, această enzimă se amestecă cu nectarul şi îl descompune în două elemente: acid gluconic şi peroxid de hidrogen. „Peroxidul de hidrogen este celălalt element care acţionează împotriva tuturor elementelor nocive care s-ar putea dezvolta în miere”, explică Harris.

Din acest motiv, mierea a fost folosită de-a lungul secolelor ca remediu medicinal. Pentru că este aşa de groasă, pentru că respinge orice fel de microorganism şi deoarece conţine peroxid de hidrogen, mierea reprezintă bariera perfectă împotriva infecţiilor în cazul rănilor. Tăbliţele sumierene din argilă descriu cea mai veche folosire documentată a mierii în scopuri medicinale, relatările din acea perioadă arătând că mierea era folosită în 30% dintre reţete. De asemenea, egiptenii antici foloseau mierea în scopuri medicinale în mod regulat, producând alifii pentru afecţiunile de piele şi de ochi. „Mierea era folosită pentru a acoperi o rană, o arsură şi alte probleme similare, deoarece nu permitea niciunui microorganism să se dezvolte, fiind astfel un bandaj natural”, explică Harris.

bal bir jar saxlanılır Bundan əlavə, o, nəm udur. "Başqa infeksiya icazə olardı yara, bal relizlər hidrogen peroksid çox kiçik bir məbləğ sorulur su kimi. Bu məbləğ biz lazım nə dəqiq deyil - şəfa stimullaşdırır ki, kifayət qədər aşağı, "Harris deyir. Derma Sciences şirkəti dünyada xəstəxanalarda satılan: Əslində, bal bu gün bu məqsədlə istifadə olunur MEDIHONEYSuvaq və sarğı bal şəfa ilə əhatə etmişdir.

son amil bal uzunömürlülük qapalı qablarda saxlanılır ki, izah edir. bal bir superfood olsa da, fövqəltəbii deyil: siz bir rütubətli mühitdə aşkar saxlamaq əgər, zərər olacaq. "Yetər cap qoymaq və su əlavə kimi bal korlamaq deyil. su əlavə edin, lakin bal zədələnə bilər. Siz qapağını çıxarın varsa da, su gəmi daxil ola bilər və bal zərər gətirib çıxara bilər ", Harris izah edir.

Siz il yüzlərlə və ya minlərlə bal saxlamaq siz nə və bal arıları saxlamaq və möhürlənmiş istəyirsinizsə.

0 cavab

Bir cavab buraxın

müzakirə qoşulmaq istəyirsiniz?
qatqı təmin etmək çekinmeyin!

Bir cavab buraxın

E-poçt ünvanından dərc olunmayacaq. Lazım alanlar qeyd olunur *