Caucasian Kefir 120g

Kefir (known as kefir) is a fermented milk dairy product that originated in the Caucasus. Kefir is a food with a very high nutritional value, some even considered a "wonder food". It is a rich source of vitamins such as vitamin B and K, but also the important minerals such as calcium and magnesium. People with lactose intolerance can consume kewired as a healthy alternative to milk or yogurt. Kefir powder is obtained by drying the fermented milk by the method of atomization (spray drying in a stream of hot air).

Chefirul (cunoscut si sub numele de kefir) este un produs obtinut prin fermentarea aeroba si anaeroba a laptelui, realizata de consortii de lactobacilli si drojdii. Rolul pozitiv pe care-l joaca aceste microorganisme asupra corpului omenesc a fost pentru prima data remarcat de omul de stiinta rus, laureat la premiul Nobel pentru medicina, Dr. Eli Metchnikoff (parintele probioticelor), la sfarsitul secolului XIX, inspirat de longevitatea deosebita a locuitorilor caucazieni.

Kefirul este un aliment cu o valoare nutritionala foarte ridicata, considerat de unii chiar un “aliment-minune”. Este o bogată sursă de vitamine de tipul B şi K, dar şi de minerale importante precum calciul şi magneziul. Persoanele cu intoleranţă la lactoză pot consuma kefir, ca o alternativă sănătoasă la lapte sau la iaurt. Kefirul sub forma de pulbere este obtinut prin uscarea laptelui fermentat prin procedeul de atomizare (uscare prin pulverizarea într-un curent de aer cald) si intruneste toate calitatile laptelui fermentat cu kefir. Spre deosebire de kefirul industrial, care contine 5 tipuri de bacterii, produsul nostru este obtinut din granule de kefir de origine caucaziana, cu un continut de peste 100 de bacterii benefice.

How to use? Eat as is or mix 1-2 teaspoons (about 5-10g) kefir powder with water, milk or yogurt low in lactose.

Example smoothie powder, kefir: in a blender, add 250 ml skimmed milk powder 2 teaspoons kefir, fresh or frozen strawberries 10 and 1 tablespoon of honey. Summer can add 2-3 ice cubes. Mix well in a blender. You get a delicious and healthy smoothie that can be consumed by the whole family!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *