Caucasica 120g Kefir

Kefir (noto come kefir) è un prodotto lattiero caseario fermentato che ha avuto origine nel Caucaso. Il kefir è un alimento con un alto valore nutritivo, alcuni addirittura considerato un "meraviglia di cibo". Si tratta di una ricca fonte di vitamine come la vitamina B e K, ma anche i minerali importanti come calcio e magnesio. Le persone con intolleranza al lattosio possono consumare kecablata come una sana alternativa al latte o yogurt. Kefir polvere viene ottenuto per essiccamento del latte fermentato con il metodo di atomizzazione (spray drying in una corrente di aria calda).

Chefirul (cunoscut si sub numele de kefir) este un produs obtinut prin fermentarea aeroba si anaeroba a laptelui, realizata de consortii de lactobacilli si drojdii. Rolul pozitiv pe care-l joaca aceste microorganisme asupra corpului omenesc a fost pentru prima data remarcat de omul de stiinta rus, laureat la premiul Nobel pentru medicina, Dr. Eli Metchnikoff (parintele probioticelor), la sfarsitul secolului XIX, inspirat de longevitatea deosebita a locuitorilor caucazieni.

Kefirul este un aliment cu o valoare nutritionala foarte ridicata, considerat de unii chiar un “aliment-minune”. Este o bogată sursă de vitamine de tipul B şi K, dar şi de minerale importante precum calciul şi magneziul. Persoanele cu intoleranţă la lactoză pot consuma kefir, ca o alternativă sănătoasă la lapte sau la iaurt. Kefirul sub forma de pulbere este obtinut prin uscarea laptelui fermentat prin procedeul de atomizare (uscare prin pulverizarea într-un curent de aer cald) si intruneste toate calitatile laptelui fermentat cu kefir. Spre deosebire de kefirul industrial, care contine 5 tipuri de bacterii, produsul nostru este obtinut din granule de kefir de origine caucaziana, cu un continut de peste 100 de bacterii benefice.

Come utilizzare? Consumati ca atare sau amestecati 1-2 lingurite (cca 5-10g) de pulbere de kefir cu apa plata, lapte cu continut scazut de lactoza sau iaurt.

Exemplu de smoothie cu pulbere de kefir: intr-un blender adaugati 250ml lapte degresat, 2 lingurite de kefir pulbere, 10 capsuni proaspete sau congelate si 1 lingura de miere. Vara puteti adauga si 2-3 cuburi de ghiata. Amestecati bine in blender. Veti obtine un smoothie delicious si sanatos care poate fi consumat de toata familia!

0 commenti

Lascia un Commento

Vuoi partecipare alla discussione?
Fornisci il tuo contributo!

lascia un commento

Il tuo indirizzo email non verrà pubblicato. i campi richiesti sono contrassegnati *