Żywność pakowane w plastikowe bisfenolu A

BPA-freeJa nigdy nie zaufane w casoletele lub konserwy, owinięte w różnego rodzaju tworzyw sztucznych. Nie jestem pewien Dlaczego. Może ponieważ zapach, kształt lub po prostu dla mnie wydaje się coś fałszywe.

Zasadniczo nie można sobie wyobrazić żadnej działalności bez tworzyw sztucznych obiektów. Zakupy w naszych domach, pikniki, wszystko od tych elementów dokonało miejsce i wydaje się, że atakuje codziennego życia współczesnego człowieka. Ale z tworzyw sztucznych użytych materiałów i reincalzite możemy spowodować poważne problemy zdrowotne.

Więc postanowiłem przestać spożycia żywności w plastikowych"nawet jeśli byliśmy przyzwyczajeni do życia sortuje wygodny zakup wszystkich produktów gotowych.

Atunci cand intra in contact cu caldura, obiectele din plastic emana substante toxice. Numeroase studii au aratat ca Bisfenolul-A (BPA),
cel mai niebezpieczny związek
z tworzyw poliwęglanowych
,
ne poate afecta grav sanatatea.

PlastikowyBisfenol A (BPA) este un compus (carbon-based synthetic compound) care este gasit intr-o mare varietate de produse din material plastic (ustensile de mancat, farfurii, boluri, biberoane, suzete, etc).

Bisfenolul z Służy do pakowania żywności, napojów pola, ale również w skład gospodarstwa domowego, takie jak butelki, butelki wody, pakiety żywieniowe, Okulary, kaski rowerowe. Badania wykazały, że Bisfenolul A (BPA) mogą zanieczyścić żywności lub płynów, które wchodzą w kontakt z, jeśli oni są ogrzewane w kuchenkę mikrofalową, jeśli pochodzą z gorących płynów lub kwaśne.

Znaczną ilość bisfenol A (BPA) z tworzyw sztucznych jest wydawane, gdy odpowiedniego pojemnika wlać przegotowanej wody lub gorące. BPA zwalnia 55 razy szybsze w gorącej herbaty, na przykład, niż zimnego soku. Niedawno wykazano, że wydanie BPA nadal po gorącej wody został usunięty ze szkła. Po wyzwoleniu problem BPA będzie w dalszym ciągu ponownie użyć kontenera, nawet jeśli wyleje zimny sok.

Jest inny toksyczny związek z tworzyw sztucznych PVCzwłaszcza taki, który jest używany do dziewczyny. To już zawiera substancję, która sprawia, że plastik jest elastyczny, ale długich ekspozycji może uszkodzić wątrobę i powodować raka, eksperci uważają.

Nici clasicele PET-uri nu sunt sanatoase, refolosirea acestora duce la scurgeri de chimicale. Mai mult, ele nu pot fi bine curatate, iar spalarea acestora cu apa fierbinte duce la eliberarea unor substante chimice. De asemenea, daca sunt inghetate in congelator, pot elimina epik, o substanta extrem de toxica.

Cum ne poate afecta BPA-ul?

BPA este un distrugator al hormonilor si determina reducerea cantitatii de hormoni naturali din organism, poate afecta aparatul reproductiv şi dezvoltarea creierului (leziuni structurale ale creierului), ajungand pana la diabet si cancer. Printre efectele secundare ale BPA se numără: hiperactivitatea, sporeşte agresivitatea şi slăbeşte puterea de invatare, creşte depunerea grăsimilor şi riscul obezităţii, slăbeşte sistemul imunitar, la pubertate stimulează dezvoltarea precoce a glandei mamare, rupe ciclurile reproductive şi provoacă afecţiuni ovariene, stimularea sexuală anormală, provoacă afecţiuni ale prostatei. Najwyższe ryzyko stwarzane przez kobiety w ciąży, ponieważ BPA spowodować błąd chromosomów mimo że organ przygotowujący mowa dziecka jest w niewielkiej ilości. Błędy te chromosomalnych, które rozwija się w płód może prowadzić do poronienia.

Baby butelki BPA FreeNiektóre butelki dla niemowląt zawierają BPA.

Jak możemy mieć wpływ na ftalatii?

Ftalaţii sunt şi ei implicaţi în afecţiuni ale organelor reproductive, respiratorii (astm bronşic), pot provoca alergii, afecţiuni ale creierului. Mai mult ca atât, PVC-ul conţinut în perdelele de duş eliberează în aer 108 chimicale toxice care pot afecta plămânii, sistemul nervos central, ficatul şi rinichii. În felul acesta, mirosul de perdea nouă din casa dvs. poate fi toxic.

Cum putem reduce pericolul expunerii la plastic?

1. Czytaj etykiety.
Sfatul specialistilor este sa verificati codul de reciclare de pe ambalaj – veti gasi cifre de la 1 la 7, cele mai nocive fiind 3 si 7. Daca observati cifra 3 sau 7 pe o caserola atunci aceasta nu are ce cauta in frigider. Daca nu este trecut niciun cod de reciclare pe produs, cel mai bine ar fi sa contactati furnizorul sau producatorul. Producătorii sunt obligaţi să menţioneze pe etichetă existenţa ftalaţilor, cu excepţia parfumurilor. Ftalaţii utilizaţi pot fi: dibutilftalat (DBP), dimetilftalat (DMP), dietilftalat (DEP);

De asemenea, nu fierbei sticlele si recipientele din policarbonate (tip 7) si nici nu le incalzi in cuptorul cu microunde; nu spala astfel de recipient in masina de vase.

2. Być na poszukiwania czterech w kuchni.
Nu folosi cutii de plastic la microunde daca nu scrie pe ele ca se pot folosi in acest scop si arunca-le daca s-au stricat. De asemenea, mananca mai putine alimente la cutie sau ambalate in plastic.

3. Wykorzystanie alternatywnych produktów.
Unii parinti au renuntat la biberoanele de plastic in favoarea celor din sticla si au inlocuit cana din plastic a copilului cu una tot din plastic, dar fara bisfenol A sau ftalati, sau cu una din otel inoxidabil. Ceramica, metalul, sticla sunt produse mereu la indemana si valabile.

4. Nie pozwól, aby ciepło butelkowanej wody.
Apa imbuteliata in PET-uri si lasata in masina este foarte periculoasa pentru sanatate. Caldura provoaca eliberarea toxinelor din plastic. Utilizati un recipient din otel inoxidabil sau unul din sticla, atunci cand se poate.

4. Nie należy wstawiać w zamrażarce wypełnione wodą.
Plasticul elibereaza dioxina in apa congelata. Dioxina este o substanta chimica extrem de toxica, care poate cauza cancer. Ea este prezenta in cantitati mici intr-o gama larga de produse si material folosite de noi in viata de zi cu zi: obiectele din rasina, inalbitori, tampoane non-organice si scutece de unica folosinta, precum si in foarte multe ambalaje ale alimentelor.

Atentie si la carnea ambalata in plastic, alegeti produsul cu data de ambalare cea mai recenta, deoarece unele tipuri de folii din plastic emit dioxina.

5. Brać kwasu foliowego podczas ciąży.
Studiile demonstreaza ca aceasta vitamina protejeaza fatul de orice efecte potential negative ale bisfenolului.

6. Evitati sticlele, farfuriile si bolurile de plastic transparente.
Sunt sigure cele mate, opace, din polietilena (tip 2 sau tip 4) sau polipropilena (tip 5).

tworzywo sztuczne toksyczne - 300 x 202Względne nieszkodliwy rodzaj tworzyw sztucznych

1. Simbol: PETP, PETE lub PET (tip 1); polietilentereftalat (Termoplastyczny poliester) – binecunoscutul material al sticlelor de apa, suc, ulei, al cutiutelor si sticlutelor de cosmetice etc. Din pacate, nu este sanatoasa folosirea repetata a PET-urilor. Refolosirea duce la scurgerea de chimicale.

2. Simbol: HDPE lub PEHD; polietylenu o wysokiej gęstości (tip 2) – sticle pentru lapte si sucuri naturale, dopuri, pahare, canistre (butoaie), cutii pentru gheata, castroane, cutii de alimente, jucarii etc.

3. Simbol: LDPE lub PEJD z polietylenu o małej gęstości (tip 4) – se intalneste la ambalajele unor produse cosmetice si de igiena, cum sunt cele de tip tub (pasta de dinti, demachiante, creme), flacoane farmaceutice, saci, sacose si pungi pentru depozitare, folie pentru ambalat alimente, pahare, castroane, jucarii flexibile etc.

4. Simbol: PP lub polipropylen (tip 5) – folosita la recipientele opace sau semi-opace, cum ar fi unele sticle, boluri, paie pentru baut, unele cutii de iaurt, cosmetice si chiar biberoane; daca tineti neaparat sa folositi biberoane de plastic pentru bebelus, plasticul nr. 5 este cel recomandat.

Oricat de sanatos incercati sa mancati, acest lucru poate fi in zadar daca nu aveti grija ca bucataria si ustensilele sa fie unele care nu elimina toxine.

Pericolele toxice ale Bisfenol A (BPA) sunt bine cunoscute, insa va mai trece multa vreme pana cand va fi complet interzis pe orice raft din magazine… dar stiti vorba romaneasca ” mai bine mai tarziu, decat niciodata”.

Cu patru ani în urmă, un studiu in Jurnalul Asociatiei Medicale Americane (JAMA) a constatat ca sunt concentratii mari de BPA in urina, care par să fie legate de un risc crescut ale bolilor de inima, diabet zaharat de tip 2 și concentrații anormale ale enzimelor hepatice.

Mai recent, JAMA a publicat un alt studiu in care cercetatorii americani de la Scoala de Sanatate Publica Harvard au recrutat subiecți sănătoși pentru primul studiu particularizat al Bisfenol A (BPA).

Participantii care au mancat supa proaspăt făcuta timp de cinci zile, a avut un nivel mediu de 1,1 micrograme BPA pe litru in urina lor si media BPA la subiectii, care au mancat supa din cuti a fost uluitoare… de 20,8 micrograme pe litru!

0 komentarzy

Odpowiedz

Chcesz wziąć udział w dyskusji?
Śmiało, napisz coś!

Zostaw odpowiedź

Twój adres e-mail nie zostaną opublikowane. wymagane pola są zaznaczone *