بيليكام بأثر رجعي من ألفيرا بوبيسكو

ريتروبيليكامCele mai bune cinci documentare de la Pelicam 2014 pot fi revazute la Bucuresti pe 8, 9 si 10 iulie في السينما ألفيرا بوبيسكو. Retrospectiva cuprinde filmele apreciate de juriu si de publicul celei de-a treia editii a Festivalului International de Film despre Mediu si Oameni care a avut loc la Tulcea intre 13 si 15 iunie.

În deschiderea retrospectivei Pelicam 2014 la Bucuresti puteti vedea marti, pe 8 iulie, de la ora 20, سانترا والأشجار الحديث (Finlanda 2013), un film despre dificultatea si frumusetea de a-ti găsi propria casă. Filmul combină animatia si imagini de arhivă, într-un poem cinematic ce creează o aventură etnografică deosebită. Documentarul este câstigătorul sectiunii dedicate scurt metrajelor din cadrul Pelicam 2014.

اسمي القفز (Elveția / India 2013), filmul câstigător al Marelui Premiu Pelicam 2014 va fi proiectat la cinema Elvira Popescu pe 8 iulie, în continuarea scurt metrajului de deschidere. Filmul spune povestea celor 40.000 de familii din India care se mută opt luni pe an în desert unde muncesc în conditii aspre de mediu pentru a colecta sarea care le aduce singurul venit. O poveste simplă, care nu are nevoie de prea multe cuvinte.

Miercuri, pe 9 iulie, de la ora 20, puteti vedea الاتحاد الأفريقي ورد du Monde (Franta 2013), un documentar despre oamenii străzii din Paris, oameni care caută câtiva euro si consideratia trecătorilor. Regizorul Claus Drexel a petrecut un an cu protagonistii filmului său si a pus pe ecran povestea lor pe fundalul unui Paris nocturn, frumos ca în cărtile postale. Documentarul a primit cele mai multe aplauze la Tulcea.

Pe 10 iulie, de la ora 19, puteti vedea الذهب الأمازون (SUA 2012), filmul câstigător al Green Film Network 2014, reteaua internatională a festivalurilor de film de mediu. Documentarul a fost proiectat la Tulcea în acest an, în prezenta regizorului Reuben Aaronson. Povestit de Sissy Spacek si Herbie Hancock, câstigători ai premiilor Oscar, الذهب الأمازون este o poveste îngrijorătoare a unei călătorii clandestine în pădurea amazoniană. Ron Haviv si Donovan Webster, doi jurnalisti de război condusi de un biolog peruvian scot la iveală distrugerea sălbatică a pădurii virgine. Ei devin martorii unei transformări apocaliptice mânată de căutarea ilegală a aurului cu consecinte la scară globală.

Tot joi, 10 iulie, de la ora 20.30, puteti vedea خط أنابيب, productie ruso-germano-cehă care explorează legăturile dintre oamenii asezati de-a lungul unei conducte de gaz care porneste din vestul Siberiei si ajunge în Germania. خط أنابيب a câstigat premiul cel mare la categoria Black Sea Docs si este propunerea Pelicam pentru Green Film Network Award 2015, ceea ce înseamnă că va fi proiectat în aproximativ 25 de tări din lume.

0 ردود

اترك رداً

هل تريد الانضمام إلى المناقشة؟
لا تتردد في المساهمة!

اترك رد

عنوان البريد الإلكتروني الخاص بك لن يتم نشرة. الحقول الإلزامية مشار إليها *