Search
Generic filters
Exact matches only

"Laboratoarele Medica" combate deficitul de minerale

Deficitul de minerale implica valorile diminuate ale mineralelor. Si in cazul acestora, manifestarile variaza in raport cu tipul de minerale care este deficitar si de gradul de deficienta. Cel mai des este afectat nivelul de zinc, fier si magneziu, care nu se afla in cantitati optime in organism. Simptomele includ boli ale pielii, dezechilibre la nivelul sangelui, deteriorarea parului, simptome gastrointestinale, fragilitate osoasa si a unghiilor.
Mineralele reprezinta 4-5% din greutatea corporala. Necesarul de minerale esentiale este de 100mg/zi din aceasta categorie facand parte: calciu, fosfor, magneziu, azot, sodiu, clor, potasiu. Micromineralele sau oligoelemente sunt necesare organismului in cantitati mai mici. Este vorba de: fier, zinc, iod, mangan, fluor, molibden, cobalt, selenium, crom, siliciu. Mineralele indeplinesc foarte multe roluri in organism, cele mai importante fiind de sustinere a multor enzime necesare in desfasurarea in conditii optime a functiilor vitale, si in desfasurarea normala a procesului de crestere si dezvoltare a organismului.
Agricultura intensiva din ultimii 30 de ani care a epuizat resursele solului pe zone intinse ale globului, cu afectarea succesiva a lantului trofic sol-vegetatie-animale-om la care trebuie adaugata si poluarea actuala (reziduurile industriale anuale in SUA depasesc 300 milioane tone continand metale toxice ca arsen, cadmiu, mercur, plumb) impun prevenirea aparitiei bolilor care pot aparea pornind de la deficitul de minerale (cardiovasculare, respiratorii, oftalmologice, reumatismale, etc). prin administrarea de suplimente nutritionale continand minerale asociate cu plante ce amplifica efectul acestora.

Pornind de la acestea Laboratoarele Medica a lansat gama de suplimente nutritionale PHYTO-MINERALE

phytominerale-catsclaw-echinacea-pygeumIMG_5397bToate produsele gamei sunt reprezentate de combinatii dintre 1, 2, 3 elemente minerale si o planta. Principiul de baza in alegerea combinatiei il constituie sinergismul de potentare, obtinandu-se in acest fel o eficacitate superioara administrarii plantei ca atare sau elementului mineral. Acopera o arie larga de afectiuni: antreumatice, hipolipemiante, adjuvante in diabetul zaharat insulino-independent, sedative, etc.
Mineralele folosite sunt: seleniu, crom, siliciu , fosfor, iod, mangan, magneziu, zinc.
Seleniul este o componenta esentiala a enzimei glutation-peroxidaza cu actiune importanta impotriva radicalilor liberi-care sunt produsi de organism sau ca urmare a expunerii la fumul de tigara, cat si la alte surse de poluare.
Cromul are actiune demonstrata asupra metabolismului lipidic si glucidic, scazand nivelul trigliceridelor totale si colesterolului; are de asemenea efect anticelulitic.
Iodul participa la sinteza proteinelor; este parte integranta a hormonilor tiroidieni. La nivel intestinal faciliteaza absorbtia hidratilor de carbon, exercitand un efect reglator al proceselor energetice; stimuleaza metabolismul lipidelor.
Siliciul intervine in sinteza colagenului si la procesele de formare ale tendoanelor, cartilajelor, pielii, unghiilor, parului, tesutului conjunctiv, etc cat si in metinerea troficitatii acestora.
Zincul este un mineral important deoarece face parte din structura a  numeroase enzime. Intervine in metabolismul carbohidratilor, lipidelor, proteinelor, acizilor nucleici. Este indispensabil pentru dezvoltarea sistemului nervos central. Favorizeaza crestrea si dezvoltarea organelor reproducatoare, cat si functionarea normala a prostatei. Sustine mecanismele endogene de aparare impotriva inflamatiei si este astfel un element determinant in protejarea articulatiilor sanatoase.
Magneziu are un rol important in functionarea normala a sistemului nervos dezvoltarea aparatului reproducator, controlul reactiilor enzimatice, stimularea digestiei, metabolismul carbohidratilor. Este implicat in: stress, anxietate, controlul greutatii, sindrom premenstrual.
Manganul stimuleaza enzimele necesare pentru utilizarea biotinei, tiaminei, acidului ascobic si tocoferolului. Este element catalizator in sinteza acizilor grasi. Este cofactor esential in toate sistemele enzimatice mai ales in producerea fosfolipidelor. In acest fel este implicat in functionarea normala a proceselor neuronale, in general a sistemului nervos central, aparatului reproducator si digestiv.
Fosforul intervine in utilizarea optima a carbohidratilor, lipidelor, proteinelor, mentinerea integritatii celulare, activarea proceselor energetice. Este indispensabil pentru functionarea normala a sistemului nervos central, intervine in transmiterea impulsurilor nervoase.
[av_gallery ids=’7787,7788,7789′ style=’thumbnails’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’mediu’ columns=’3′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *