De curand, Pro-Natura a lansat pe piata suplimentelor nutritionale, produsul amrita, un tonic cu actiune asupra intregului organism ce alimenteaza vitalitatea celor cinci loje energetice: rinichi, ficat, inima, stomac si plamani.
Aceste organe relationeaza conform “ teoriei celor cinci elemente” din TCM (Traditional Chinese Medicine) asociaza elemente ale naturii: pamantul, metalul, lemnul, apa si focul ce formeaza cele cinci loje energetice (1. pamant – splina, pancreas, stomac 2. metal – plamani, intestin gros 3. apa – rinichi, vezica urinara 4. lemn – ficat, vezica biliara 5. foc – inima, intestin subtire), care se influnteaza reciproc prin cicluri de creatie, control si distructie. (vezi figura 1)
Considerat principala comoara a sistemului de sanatate, Jing-ul alaturi de Qi este cel mai important sistem energetic al organismului; reprezinta sursa de energie pentru sistemul de reproducere, tinerete, dezvoltare psiho-motorie, functionarea optima a sistemului imunitar, energia mentala, vitalitatea, regenerarea si longevitatea (fapt dovedit de cercetatorii japonezi prin cresterea dimensiunilor lunigimi telomerilor la administrarea produsului apicol). Exista jing ereditar si jing dobandit, iar in cazul unui deficit acesta poate fi corectat prin administrare de amrita.
Cunoscuta sub numele de “hrana zeilor”, amrita este obtinuta printr-o tehnica speciala de fermentatie aeroba si anaeroba a polenului in culturi de kombucha, ce imita procesele biologice prin care albinele produc păstura (bee bread), sparg stratul indestructibil de exina si intina al polenului eliberand proteine, oligopeptide si toti aminoacizii esentiali cat si neesentiali, adaugandu-se acestora un pachet enzimatic deosebit de bogat; flavonoide, polifenoli, fitosteroli, auxine si acizi nucleici, vitamine si minerale: contine astfel o gama completa de nutrienti cu principii terapeutice active.
-imagini la microscop cu polenul si pastura ==>

prebiotice – probiotice – postbiotice – enzime – antioxidanti

-
Compozitie Kombucha
a) Bacterii: Bacterium gluconicum, Bacterium xylinum, Acetobacter xylinum, Acetobacter xylinoides, Acetobacter Ketogenum, Acetobacter aerobic , Pediococcus anaerobic, Lactobacilus aerobic. b) Drojdii: Saccharomyces boulardi, Saccharomycodes ludwigii, Saccharomycodes apiculatus, Schizosaccharomyces pombe, Zygosaccharomyes, Saccharomyces cerevisiae, Brettanomyces. c) Nutrienti: Acid acetic, Acid acetoacetic, Esterul propilic al acidului benzoic, Benzonitril, Acid Butanoic, Cofeina, Acid citric, Cianocobalamina, Acid decanoic, Acetat de etil, Fructoza acidul d-gluconic, glucoza, acidul hexanoic, acidul itaconic, acidul 2-keto-gluconic, acidul 5-Ceto-gluconic, Acidul lactic 2-ceto-3-deoxi-gluconic, niacinamida, acid nicotinic, acid pantotenic, fenetil alcool, fenol, 4-etil, 6-fosfo gluconat, acidul propionic, acidul octanoic, acidul oxalic, acidul riboflavină D-zaharic (acidul gluconic), acidul succinic, tiamina plus alti 40 de esteri acizi în cantitate infimă. d) Enzime: Superoxid-dismutaza, Glutation- peroxidaza
-
Compozitie polen

Beneficii pentru sanatate
- Kombucha Biocompusii pe care ii contine ajuta organismul in anumite stari patologice. Ajuta ficatul prin intermediul acidului glucuronic ce are ca efect refacerea sa. La nivel intestinal ajuta la buna functionare a sistemului gastric in special datorita microflorei. Datorita continutului ridicat de polifenoli, are un puternic efect antioxidant.”
- Polen Există dovezi stiintifice care arată că polenul are o multitudine de efecte anti-inflamatorii, anti-cancer si anti-artritice, dar si in multe alte afectiuni medicale, inclusiv: varice, valori crescute ale colesterolului si trigliceridelor, oboseala, infertilitate, impotenta, anorexie, obezitate, constipatie, diaree, hipertensiune, prostatita, depresie, formarea de cicatrice la nivelul pielii, si de recuperare in convalescenta.
- procesul de fermentare si adaosul de enzime anihilează factorii alergeni din polen, făcând-o utilizabilă inclusiv în terapia persoanelor care prezintă reactii de hipersensibilitate;
- prin fermentare este inhibată capacitatea germinativă a polenului;
- are un pH mai apropiat de cel al organismului uman; pH =
- în cursul fermentăriise distrug peretii granule de polen, oferind organismului tot arsenalul de substante nutritive, biostimulente si energizante (îndeosebi atunci când pacientul prezintă disfunctii digestive, nu poate valorifica integral substantele oferite de polen);
- zaharoza din polen se transformă în monozaharide, care pot fi mai usor asimilate;
- apare binefăcătorul acid lactic, absent în polen;
- cresterea cantitatii de vitamina K;
- are o bogătie enzimatică superioară polenului si mult mai disponibilă organismului uman;
- contine unele elemente încă neidentificate;
- contine culturi celulare vii (probiotice).