Search
Generic filters
Exact matches only

Ciuperca Chaga

The Top 5 Benefits of Chaga Mushroom for Your Skin

Beneficiile principale ale ciupercilor Chaga pentru sănătate:
Chaga este de fapt considerat un parazit care lipește nutrienții din copacii gazdă. Această ciupercă cu aspect grotesc este unul dintre cele mai sănătoase alimente de pe planetă, conținând de 31 de ori mai mulți antioxidanți decât afinele și o bogată varietate de nutrienți, vitamine și minerale:
Vitamine din complexul B, vitamina D, potasiu, rubidiu, ceziu, aminoacizi, fibră, cupru, seleniu, zinc, fier, mangan, magneziu, calciu.


Ce sunt ciupercile chaga și de unde provin?

Ciupercii Chaga îi place să crească în climă rece în toată emisfera nordică, cum ar fi Siberia, Rusia, Scandinavia, Canada și în unele părți ale Americii de Nord și ale Statelor Unite. Ele cresc în principal pe mesteacăn și pot rămâne în jur de 10 până la 20 de ani până când devin o masă dură, sau conk, atașată de copac.


Acestea sunt folosite de sute de ani în Rusia și țările din NE ca parte a medicamentelor tradiționale pe bază de plante. De fapt, cuvântul „Chaga” este un vechi cuvânt rusesc pentru „ciupercă”S-a zvonit chiar că utilizarea chaga ca ciupercă benefică merge până în epoca romană, romanii importând mesteacăn din Europa.În mod tradițional, a fost pregătită prin râșnirea ciupercii până la o pulbere fină și apoi prepararea ei într-un ceai de plante.

Cele mai mari beneficii pentru sănătate ale ciupercii chaga sunt destul de variate și stimulează o varietate de sisteme din organismul nostru.


Iată doar câteva dintre componentele care promovează sănătatea găsite în chaga:
Beta-glucani antioxidanți melanină triterpenele polifenoli
Acum că baza este acoperită, iată beneficiile cheie pentru sănătate ale acestei ciuperci ciudate, dar mari:
– Sprijină sănătatea imunitară, oferind organismului polizaharide bogate, care oferă un impuls energetic imens și fără cofeină

– Sprijină răspunsul antiinflamator sănătos

– Susține sănătatea inimii prin reducerea șanselor de boli cardiovasculare.

– Scade nivelul zahărului din sânge, care este direct legat de o creștere generală a stării de sănătate.

– Oferă un răspuns sănătos la stres datorită abundenței de adaptogeni (este cel mai puternic adaptogen) care, dacă este luat pe o perioadă prelungită de timp, oferă o stare de echilibru, calm și bunăstare.

– Conținut foarte ridicat de antioxidanți. Chaga are unul dintre cele mai mari ORAC, care înseamnă „capacitatea de absorbție a radicalilor de oxigen”. Cu cât scorul este mai mare, cu atât este mai bună capacitatea unui aliment de a susține corpul împotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi și a stresului oxidativ.


„Folosirea alimentelor nutraceutice ca mijloc de vindecare este cheia evoluției vindecării în secolul XXI și nu numai; trebuie să ne asigurăm că acestea nu devin îngrămădite în mlaștina „vechii științe” doar pentru a beneficia cei orientați spre lăcomie și profit.” – Annanda Chaga

Coffee Mix be well with Artemisa&Chaga 200g

Medicinal Mushrooms 3xBiotics x 40 cps

Distribuiti articolul:

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *