Acneea, tratament naturist

Acneea tratament naturist

Acneea este o afectiune a pielii ce se caracterizeaza prin aparitia de leziuni inflamate (cosuri sub piele), la nivelul obrajilor, fruntii si uneori chiar extinse pana in zona umerilor; exista insa tratament naturist ce inlatura efectele neplacute ale acneei.

Acneea – cauze si manifestari

Nu sunt putini putini cei care se confrunta intr-o anumita perioada a vietii cu afectiuni ale pielii. In mod deosebit, in perioada pubertara fetele si baietii se lovesc de problema acneei

Problema este suparatoare din considerente “de estetica” in primul rand, dar poate determina si disconfort fizic prin confluarea  leziunilor. In adolescenta sub influenta transformarilor hormonale care se produc in organism, pielea secreta o cantitate mare de sebum.

Sebumul (grasimi produse de piele) in combinatie cu celulele moarte ale pielii bloceaza canalele de excretie ale glandelor sebacee ducand la aparitia punctelor negre (comedoanelor), care se suprainfecteaza producand cosurile.

Dar nu este o afectiune care apare doar la adolescenti, poate afecta ocazional si persoane adulte, 15% dintre femei si 5% dintre barbati continua sa fie afectati si in perioada adulta.

Se pare ca femeile produc o cantitate mai mare de sebum in perioada premenstruala, cand predomina secretia de progesteroni.

Alti factori implicati ar fi: ereditatea, alimentatia, tulburarile gastro-intestinale (in special constipatia), unele medicamente si chiar produse cosmetice.

Lupta impotriva acestei afectiuni cunoaste mai multe fronturi:         

  • igiena locala stricta, dezinfectante locale          
  • dieta, cu scaderea consumului de ciocolata, bauturi acide         
  • tratamente antibiotic si hormonal grevat insa multe reactii adverse.

Acneea – tratament naturist

Acnetol 30 capsule pentru tratarea acneei

Pro Natura va propune 2 produse 100% naturale pentru tratarea acneei: Acnetol capsule si Acnetol Gel

Acnetol  capsule este un produs ce contine echinaceea, aloe vera si urzica, special conceput pentru combaterea tulburarilor trofice ale pielii si ale infectiilor.

  • Echinaceea este recunosca pentru rolul imunostimulator si antistafilococic (stafilococii fiind bacterii descoperite in leziunile acneice.
  • Aloe vera combate tulburarile de tranzit intestinal (constipatie) care sunt implicate in aparitia acneei. De asemenea are rol detoxifiant inlaturand rezidurile nocive din organism.
  • Urzica, prin vitaminele si mineralele pe caree le aduce, asigura o vindecare rapida si fara urme a leziunilor.

Produsul se prezinta sub forma de capsule ce vor fi administrate cate doua trei pe zi. Efectele benefice apar dupa aproximativ doua saptamani iar pentru consolidarea lor, tratamentul naturist al acneei poate dura doua trei luni.

Acnetol gel 40 g pentru tratarea acneei

Acnetol Gel contine extracte naturale, atent selectate, cu eficacitate in indepartarea leziunilor cutanate aparute in acnee, conferind un aspect placut si luminos tenului. 

Acnetol gel contine:

  • Tinctura de brusture
  • Tinctura de echinacea
  • Tinctura de ceai verde
  • Oxid de zinc

Acnetol gel poate fi aplicat de 3-4 ori pe zi.

Tratamentul naturist al acneei conceput de Pro Natura si-a dovedit eficacitatea intr-un timp relativ scurt. 

One thought on “Acneea, tratament naturist

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *