Alergiile – cauze si tratament

Imunitatea si alergia

Alergia este o reacţie anormală, disproporţionată, exagerată şi excesivă a sistemului imunitar al unui organism, faţă de antigene exogene (care sunt bine tolerate de subiecţii normali) ce produc lezarea tesuturilor sanatoase.

Clasificarea alergiilor

  • Tip I reactia anafilactică: pot fi universali, dar si variatii geografice, precum: alimente, medicamente, albine, vispi, etc.
  • Tip II reactia citotoxică sau mediată de anticorpi: anemii hemolitice autoimune, anemii determinate de medicamente, accidente transfuzitionale.
  • Tip III reactia mediată de complexe immune: microbieni si virali, antigeni intrinseci (ADN) precum si factori tumorali.
  • Tip IV reactia mediată celular: infectii bacteriene cronice intracelulare, infectii fungice si infectii virale.

Factori de risc:

includ factori legati de varsta, bolile concomimun-alergicitente precum astmul sau alte boli respiratorii cronice, bolile cardiovasculare, mastocitoza sau bolile atopice severe, cum ar fi rinita alergica severa/astmul. Unele medicamente pot creste si ele riscul de reactie severa, cum sunt beta-blocantele sau unele antihipertensive – inhibitorii enzimei de conversie a angiotensinei II.

Tratarea alergiilor

Pentru tratarea diferitelor alergii se pot aplica mai multe metode si anume:

  1. Evitarea factorului alergent;
  2. Indepartarea factorului alergent;
  3. Desensibilizarea sau degranularea permanenta a mastocitelor consta in administrarea controlata a unor doze de alergen standardizat, cu scopul cresterii tolerantei la acel alergen. Ea reprezinta singura terapie care intervine in mecanismul de producere a bolii, spre deosebire de terapia farmacologica, ce blocheaza sau diminueaza manifestarile clinice ale bolilor alergice.

Tratamente naturale impotriva alergiilor

ProNatura dispune de o paleta larga de produse de cea mai buna calitate cu efecte demonstrate de-a lungul timpului. Prin reintoarcerea la natura s-a putut evidentia comuniunea omului cu natura la care este interconectat.

Amrita 3x Biotics

amrita 3xbiotics 60cps
amrita 3xbiotics 60cps

este un complex multifunctional cunoscut sub numele de “hrana zeilor”, obtinut in urma unei fermentatii aeroba cat si anaeroba a polenului in cultura de Kombucha. Prin aceste fermentatii se imita procesul natural prin care se obtine pastura (bee bread). Acest proces are ca scop eliberarea nutrientilor din polen, prin indepartarea stratului indestructibil de exina si intina. Kombucha are rol de intarire a sistemului imunitar ce actioneaza la nivelul florei intestinale prin intermediul prebioticelor, probioticelor si postbioticelor ce mentin la un nivel inalt sanatatea intregului organism, acesta putand fi folosit in procesul de desensibilizare.

ImunoRoyal Junior

Imuno royal Junior
Imuno Royal Junior

prin compozitia sa: propolis, polen, laptisor de matca si Echinaceea acesta are un rol important in intarirea si fortifierea sistemului imunitar prin aducerea unui aport suplimentar de vitamine, enzime, minerale si factori de crestere. Acesta pe langa rolul sau de intarire mai are si caracter antiviral si antimicrobian ce intervine in cazul infectiilor ORL si reducerea inflamatiilor la nivelul mucoaselor.

Nazomer Alergo Stop

Nazomer Alergo Stop
Nazomer Alergo Stop

este un produs ce contine extracte de Boswellia serrata, Coacaz negru (Ribes nigrum), Menta (Mentha piperita), Musetel (Matricaria chamomilae), Yucca (Yucca schidigera) care in combinatie cu apa de mare hipertona are odata efect de umectare a mucoasei fluidificand mucozitatiilor, iar ulterior prin efectele sale antimicrobiene, antimicotice si antivirale indeparteaza alergenii existenti la acest nivel.banner-300x250b

Probioflora

Probioflora
Probioflora

Probiofloa, prin Lactobacili, Kombucha si Fibrulina, contribuie la refacerea florei intestinale si la cresterea imunitatii, stimulează mecanismele de aparare si contine antioxidanti naturali ce reduc efectul negativ al radicalilor liberi.

Desi fiecare om are o imunitate naturala ce poate face fata la actiunea diferitilor daunatori, aceasta cu timpul poate fi afectata ducand la un dezechilibru al intregului organism. O diminuare a capacitatii de aparare poate fi indusa de nasterea prin cezariana, alaptarea artificiala precum si administrarea de medicamente ( indeosebi antibiotice, citostatice) ce modifica echilibrul florei intestinale, cel mai important factor al mentinerii imunitatii.

One thought on “Alergiile – cauze si tratament

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *