Cele cinci puncte de aur ale corpului uman și efectele lor uimitoare

cele-cinci-puncte-de-aur-ale-corpului-uman-si-efectele-lor-uimitoare

Pe corpul uman sunt cinci puncte numite de aur, care prin masarea lor frecventă se poate încetini procesul de îmbătrânie și pot avea un profund efect aupra sănătății întregului organism. Importante pentru sănătate și longevitate, punctele de aur sunt:

Baihui (GV20)

Baihui-GV20
Baihui-GV20

Punctul de aur Baihui este situat în partea de sus a capului, cel mai înalt punct al corpului uman. Astfel, fiecare meridian uman yang se întâlnește și formează o intersecție chiar în acest punct.
Metoda de masaj – Stând pe un scaun, cu spatele drept, masează cu o singură palmă acest punct cu mișcări circulare, în sensul acelor de ceasornic și în sensul invers al acelor de ceasornic, de 50 de ori într-un sens și de 50 de ori în celălalt sens, de 2-3 ori pe zi. Acest masaj stimulează circulația energetică și sporește energia yang în meridianul Du.
Metoda prin batere – Cu palma mâinii drepte se va bate foarte ușor acest punct de zece ori; aceasta metoda contribuie la relaxarea sistemului nervos și la eliberarea de griji și de stres.

Yongquan-Kl1
Yongquan-Kl1

Yongquan (Kl1)

Din acest punct izvorăște energia rinichilor și apoi această energie circulă la nivelul întregului organism și de aceea, acest punct joacă un rol foarte important în sănătatea organismului.

Masarea zilnică a acestui punct crește energia vitală, starea de bine, sporește capacitatea sistemului imunitar de a preveni bolile.

 

 

Guanyuan (C4)

Guanyuan-C4
Guanyuan-C4

La o distanță de patru degete mai jos de buric se află punctul Guanyuan, punctul ridicat al intestinului subțire; Qi-ul intestinal se acumulează la nivelul acestui punct și apoi se extinde la nivelul pielii și către alte părți ale corpului. Astfel, Guanyuan este locul cheie de cultivare a vieții, a energiei și a culegerii spiritului. Medicina tradițională chineză este de părere că acest punct are funcția de a cultiva Qi-ul original și de a regenera energia organismului. Masarea acestui punct contribuie la reglarea funcției endocrine, la reducerea petelor de pe piele și la tratarea acneei.

Yin-Tang EX-HN3
Yin-Tang EX-HN3

Yin-Tang (EX-HN3)

Între cele două sprâncene este situat punctul Yin-Tang, unul din punctele de pe Meridianul Extraordinar. De către medicina tradițională chineză, acest punct este recunoscut pentru efectul de a limpezi mintea, de a lumina privirea si de a contribui la desfundarea nasului.

Masarea și tragerea acestui punct timp de câteva minute, zilnic, poate trata cu succes uscarea nasului, stimulându-se astfel creșterea producției de mucus și poate preveni rinita, răcelile și nu numai.

 

Tanzhong (RN17)

Tanzhong (RN17)
Tanzhong (RN17)

Acest punct este locul de adunare a Qi-ului pericard și este traversat de numeroase meridiane energetice. Acest punct poate ajuta la reglarea Qi-ului, poate contribui la deschiderea Qi-ului pieptului, poate opri tusea și poate trata astmul. Nu în ultimul rând, este important să precizăm că stimulează și circulația sanguină.
Cercetările medicale moderne, de asemenea, au confirmat faptul că stimularea acestui punct poate contribui la reglarea funcțiilor nervoase, poate trata în mod eficient astmul, palpitațiile, iritabilitatea și angina pectorală. În special persoanele care suferă de probleme de sâni ar trebui să maseze acest punct destul de frecvent.
Masează acest punct de aproximativ 100 de ori, aproximativ 2-3 minute.
Atunci când masezi acest punct, te rog amintește-ți – cu patru degete apropiate, masează ușor în sensul acelor de ceasornic, sau de sus în jos!

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *