Combate deficitul de minerale

Combate deficitul de minerale
Deficitul de minerale implica valorile diminuate ale mineralelor. Mineralele reprezinta 4-5% din greutatea corporala.
Necesarul de minerale esentiale este de 100mg/zi din aceasta categorie facand parte: calciu, fosfor, magneziu, azot, sodiu, clor, potasiu.
Micromineralele, sau oligoelemente, sunt necesare organismului in cantitati mai mici.
Este vorba de: fier, zinc, iod, mangan, fluor, molibden, cobalt, selenium, crom, siliciu.
Mineralele indeplinesc foarte multe roluri in organism, cele mai importante fiind de sustinere a multor enzime necesare in desfasurarea in conditii optime a functiilor vitale, si in desfasurarea normala a procesului de crestere si dezvoltare a organismului.

Simptomele deficitului de minerale

Deficitul de minerale simptome
Manifestarile variaza in raport cu tipul de minerale care este deficitar si de gradul de deficienta.
Cel mai des este afectat nivelul de zinc, fier si magneziu, care nu se afla in cantitati optime in organism.

Simptomele includ:

Agricultura intensiva din ultimii 30 de ani, care a epuizat resursele solului pe zone intinse ale globului, cu afectarea succesiva a lantului trofic sol-vegetatie-animale-om la care se adauga si poluarea actuala  impun prevenirea aparitiei bolilor care pot aparea pornind de la deficitul de minerale.
Prevenirea deficitului de minerale se face prin administrarea de suplimente nutritionale continand minerale asociate cu plante ce amplifica efectul acestora.

Deficitul de minerale – tratament naturist

Pro Natura a creat gama de suplimente Phyto Minerale

Toate produsele gamei sunt reprezentate de combinatii dintre 1, 2, 3 elemente minerale si o planta.

Principiul de baza in alegerea combinatiei il constituie sinergismul de potentare, obtinandu-se in acest fel o eficacitate superioara administrarii plantei, ca atare, sau elementului mineral pentru combaterea deficitului de minerale din organism.

Acopera o arie larga de afectiuni: antreumatice, hipolipemiante, adjuvante in diabetul zaharat insulino-independent, sedative, etc…

Phyto Minerale

Mineralele folosite sunt: seleniu, crom, siliciu , fosfor, iod, mangan, magneziu, zinc.

  • Seleniul este o componenta esentiala a enzimei glutation-peroxidaza cu actiune importanta impotriva radicalilor liberi-care sunt produsi de organism sau ca urmare a expunerii la fumul de tigara, cat si la alte surse de poluare.
  • Cromul are actiune demonstrata asupra metabolismului lipidic si glucidic, scazand nivelul trigliceridelor totale si colesterolului; are de asemenea efect anticelulitic.
  • Iodul participa la sinteza proteinelor; este parte integranta a hormonilor tiroidieni. La nivel intestinal faciliteaza absorbtia hidratilor de carbon, exercitand un efect reglator al proceselor energetice; stimuleaza metabolismul lipidelor.
  • Siliciul intervine in sinteza colagenului si la procesele de formare ale tendoanelor, cartilajelor, pielii, unghiilor, parului, tesutului conjunctiv, etc cat si in metinerea troficitatii acestora.
  • Zincul este un mineral important deoarece face parte din structura a  numeroase enzime. Intervine in metabolismul carbohidratilor, lipidelor, proteinelor, acizilor nucleici. Este indispensabil pentru dezvoltarea sistemului nervos central. Favorizeaza crestrea si dezvoltarea organelor reproducatoare, cat si functionarea normala a prostatei. Sustine mecanismele endogene de aparare impotriva inflamatiei si este astfel un element determinant in protejarea articulatiilor sanatoase.
  • Magneziu are un rol important in functionarea normala a sistemului nervos dezvoltarea aparatului reproducator, controlul reactiilor enzimatice, stimularea digestiei, metabolismul carbohidratilor. Este implicat in: stress, anxietate, controlul greutatii, sindrom premenstrual.
  • Manganul stimuleaza enzimele necesare pentru utilizarea biotinei, tiaminei, acidului ascobic si tocoferolului. Este element catalizator in sinteza acizilor grasi. Este cofactor esential in toate sistemele enzimatice mai ales in producerea fosfolipidelor. In acest fel este implicat in functionarea normala a proceselor neuronale, in general a sistemului nervos central, aparatului reproducator si digestiv.
  • Fosforul intervine in utilizarea optima a carbohidratilor, lipidelor, proteinelor, mentinerea integritatii celulare, activarea proceselor energetice. Este indispensabil pentru functionarea normala a sistemului nervos central, intervine in transmiterea impulsurilor nervoase.

Combate cu succes deficitul de minerale cu gama de Phyto Minerale Pro Natura!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *