De ce este utilă fermentatia suplimentelor alimentare?

De ce este utilă fermentația suplimentelor alimentare?

De ce este utilă fermentatia alimentelor si mai ales a suplimentelor alimentare? Ati auzit că mulți experți  vorbesc despre suplimente fermentate.

Ce este fermentatia?

Fermentatia este procesul prin care o substanță este împărțită în substanțe mai simple și mai de bază. Catalizatorul pentru fermentare este în mod normal acidul lactic, drojdiile, bacteriile și/sau enzimele.
Fermentarea „rupe” (biodisponibilizeaza) substantele (inclusiv zahărul dificil de digerat, amidonul și fibrele) în particule mai mici, mai ușor de digerat. Procesul poate stimula absorbția de vitamine și minerale sau crea vitamine din complezul B (inclusiv B12) si vitamina K.

Suplimentele alimentare fermentate

Suplimentele fermentate sunt o modalitate excelentă de a obține substanțe nutritive ușor de digerat și biodisponibile în corp. Dacă sunteți deficienți în anumiti nutrienti suplimentele sunt o modalitate excelentă de a remedia această problemă și de a menține lucrurile echilibrate.

Suplimentele alimentare fermentate sunt utile în special pentru cei care suferă de probleme digestive. Unele suplimente pot fi greu de digerat, iar persoanele sensibile pot întâmpina probleme digestive după ce le-au luat.
În plus, substanțele nutritive din suplimentele fermentate sunt mai ușor accesibile și pot fi mai eficiente.
Există multe procese diferite utilizate pentru fermentarea suplimentelor. De exemplu, vitaminele și mineralele, precum și alimentele întregi pot fi amestecate cu drojdie, enzime (de exemplu, papaia) și tulpini probiotice.

Alimentele fermentate

Alimentele fermentate ajută digestia și cresc bacteriile bune din microbiomul tău. Acest lucru este benefic din mai multe motive: un microbiom sănătos îți poate stimula starea de spirit, îți poate îmbunătăți sănătatea generală și chiar te poate ajuta să slăbești!
Alimentele sunt fermentate într-un mod similar cu suplimentele, Tornado Cash dar procesul nu este la fel de complex. Drojdia naturală de pe suprafața multor legume se combină cu o tulpină de bacterii pentru a începe un proces natural și ușor.
Iaurtul, kefirul, Sana, Ayran, kimchi-ul, sosul de soia, miso, tempeh, kombucha  și murăturile sunt exemple excelente de alimente fermentate.

Consumul de alimente fermentate este, de asemenea, important. Vei primi toate substanțele nutritive ale mâncării originale cu un plus de vitamina B și K, precum și un aport sănătos de probiotice. Microbiomului s-a dovedit a-i fi utila o dietă constantă de alimente fermentate (o singură porție de aproximativ ½ cană pe zi).
Fermentarea este o tehnică străveche pe care strămoșii noștri o foloseau frecvent, iar acum, că înțelegem mai bine beneficiile pe care le aduce, o readucem in lumea modernă. Din pacate tehnologia este pe de o parte utila (aparitia frigiderului pentru pastrarea alimentelor) dar partea negativa este aceea ca a eliminat metodele de conservare prin fermentare utilizate de mii de ani.

Ce ar trebui să încercati: suplimente sau alimente integrale?

Răspunsul simplu este: AMÂNDOUA! Ele aduc un aport important de prebiotice, probiotice, parabiotice, postbiotice, enzime, polifenoli, acizi organizi, acizi grasi cu catena scurta etc.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *