Miresmele Naturii ajuta sistemul nervos

medicapronatura_Enjoying_the_sun

Enjoying the sunQing Li, un imunolog de la scoala Medicală Niponă din Tokyo, si-a petrecut ultimii opt ani analizând fitoncidele (uleiuri esentiale si aerosoli emanati de plante) si efectele lor benefice asupra organismului uman. Studiile au arătat că iesirile în natură reduc stresul la care este supus sistemul nervos, supraîncărcat din cauza înghesuielii, smogului si claxoanelor din marile orase. Prima observatie pe care a făcut-o Li în cercetarea sa a fost că plimbările în pădure sporesc numărul celulelor imunitare care luptă împotriva infectiilor si a cancerului, apoi a început să creadă că miresmele plantelor sunt cele care produc mare parte din acest efect.
Omul de stiintă japonez si-a închis subiectii în camere de hotel, iar pe unii i-au supus aromaterapiei cu mireasmă de chipru, pe ceilalti nu. Participantii expusi fitoncidelor au manifestat scăderi semnificative în cantitatea de hormoni asociati stresului si o activitate sporită a activitătii celulelor imunitare. Asa că Li si alti oameni de stiintă niponi au înfiintat o organizatie care să studieze mai îndeaproape medicamentele pădurii, organizatie care a devenit internatională si s-a transformat în Societatea Internatională pentru Natură si Medicamente ale Pădurii. Primul ei simpozion privind terapia forestieră a avut loc anul trecut.
Pe urmele niponilor, oamenii de stiintă de la Institutul de Cercetare a Pădurilor din Finlanda au demarat un program întins pe mai multi ani privind legătura dintre păduri si sănătatea umană, iar sud-coreenii urmează să deschidă în 2014 un centru national de terapie forestieră.

Deci, iesiti în natură pe cât puteti,
în rest folositi aromaterapia si bineinteles Nazomer😉smell-rape-flower

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *