Natura Vorbeste – Conversatii Internationale

nature doesn't need peopleConservation International a lansat, acum câteva zile, o campanie intitulată “Natura vorbeşte“, menită să atragă atenţia lumii asupra faptului că nu putem dispune de mediul înconjurător după bunul plac, fără să ne gândim la consecinţe şi luând natura drept un dat care ni se cuvine. Dimpotrivă, natura a fost aici înaintea noastră şi va fi aici şi după ce noi vom dispărea.
Natura vorbeşte propune o serie de filme scurte în care personajele principale sunt Mama Natură, Oceanul, Pădurea Tropicală, Solul, Apa şi Pădurea de Conifere. Ele spun lucrurilor pe nume, din perspectiva lor, cu ajutorul vocilor unor actori celebri, care s-au alăturat cauzei: Julia Roberts, Harrison Ford, Kevin Spacey, Edward Norton, Penelope Cruz, Robert Redford. În curând, lor li se vor alătura şi voci care vor întruchipa Reciful de Corali şi Floarea. Iată ce spune manifestul campaniei:

Natura nu are nevoie de oameni. Oamenii au nevoie de natura.
Oamenii sunt parte din natură. Natura nu depinde de oameni pentru a exista. Oamenii, pe de altă parte, sunt complet dependenţi de natură, ca să existe. Creşterea populaţiei planetei şi cum trăieşte această populaţie va decide viitorul naturii. Şi viitorul nostru. Natura va exista mai departe, indiferent de situaţie. Va evolua. Întrebarea este: cu sau fără noi?
Dacă natura ar putea vorbi, probabil ar spune că pentru ea nu prea contează, oricum ar fi. Trebuie să înţelegem că nu noi controlăm modul în care planeta noastră evoluează. Dar există lucruri pe care le putem face, administra şi controla responsabil, care ne vor permite nouă şi planetei să evoluăm împreună.
Suntem Conservation International şi vă cerem ajutorul. Acţiunea noastră este dedicată acelor lucruri pe care le putem controla. Mai bine. Ţară cu ţară. Afacere cu afacere. Om cu om. Nu este vorba de noi sau ei. Nu contează dacă eşti american, canadian sau din Papua Noua Guinee. Nu trebuie să iubeşti la nebunie oceanul sau elefanţii să fie punctul tău slab. Trebuie doar să ni te alături pentru a face ceea ce trebuie făcut. Pentru că, dacă noi nu acţionăm, natura va continua să evolueze. Fără noi.

Mai multe detalii despre campanie, scopul ei şi cum vă puteţi alătura acesteia
puteţi găsi pe site-ul Nature Speaking.
Iată şi cele şase filmulete date publicităţii până acum:

Mama Natură (Julia Roberts)

Oceanul (Harrison Ford)

Pădurea tropicală (Kevin Spacey)

Solul (Edward Norton)

Apa (Penelope Cruz)

Pădurea de conifere (Robert Redford)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *