Retrospectiva Pelicam de la Elvira Popescu

retropelicamCele mai bune cinci documentare de la Pelicam 2014 pot fi revazute la Bucuresti pe 8, 9 si 10 iulie la cinema Elvira Popescu. Retrospectiva cuprinde filmele apreciate de juriu si de publicul celei de-a treia editii a Festivalului International de Film despre Mediu si Oameni care a avut loc la Tulcea intre 13 si 15 iunie.

În deschiderea retrospectivei Pelicam 2014 la Bucuresti puteti vedea marti, pe 8 iulie, de la ora 20, Santra and the Talking Trees (Finlanda 2013), un film despre dificultatea si frumusetea de a-ti găsi propria casă. Filmul combină animatia si imagini de arhivă, într-un poem cinematic ce creează o aventură etnografică deosebită. Documentarul este câstigătorul sectiunii dedicate scurt metrajelor din cadrul Pelicam 2014.


My Name is Salt (Elveția / India 2013), filmul câstigător al Marelui Premiu Pelicam 2014 va fi proiectat la cinema Elvira Popescu pe 8 iulie, în continuarea scurt metrajului de deschidere. Filmul spune povestea celor 40.000 de familii din India care se mută opt luni pe an în desert unde muncesc în conditii aspre de mediu pentru a colecta sarea care le aduce singurul venit. O poveste simplă, care nu are nevoie de prea multe cuvinte.

Miercuri, pe 9 iulie, de la ora 20, puteti vedea Au Bord du Monde (Franta 2013), un documentar despre oamenii străzii din Paris, oameni care caută câtiva euro si consideratia trecătorilor. Regizorul Claus Drexel a petrecut un an cu protagonistii filmului său si a pus pe ecran povestea lor pe fundalul unui Paris nocturn, frumos ca în cărtile postale. Documentarul a primit cele mai multe aplauze la Tulcea.

Pe 10 iulie, de la ora 19, puteti vedea Amazon Gold (SUA 2012), filmul câstigător al Green Film Network 2014, reteaua internatională a festivalurilor de film de mediu. Documentarul a fost proiectat la Tulcea în acest an, în prezenta regizorului Reuben Aaronson. Povestit de Sissy Spacek si Herbie Hancock, câstigători ai premiilor Oscar, Amazon Gold este o poveste îngrijorătoare a unei călătorii clandestine în pădurea amazoniană. Ron Haviv si Donovan Webster, doi jurnalisti de război condusi de un biolog peruvian scot la iveală distrugerea sălbatică a pădurii virgine. Ei devin martorii unei transformări apocaliptice mânată de căutarea ilegală a aurului cu consecinte la scară globală.

Tot joi, 10 iulie, de la ora 20.30, puteti vedea Pipeline, productie ruso-germano-cehă care explorează legăturile dintre oamenii asezati de-a lungul unei conducte de gaz care porneste din vestul Siberiei si ajunge în Germania. Pipeline a câstigat premiul cel mare la categoria Black Sea Docs si este propunerea Pelicam pentru Green Film Network Award 2015, ceea ce înseamnă că va fi proiectat în aproximativ 25 de tări din lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *