Suplimente de vara

suplimente pentru vara

Te-ai gândit vreodată că suplimentele alimentare te pot ajuta să te menţii sănătos vara? Iată trei recomandări:

 L-Carnitina, un supliment alimentar care previne îmbătrânirea.

Îţi place să mănânci ceva preparat la grătar? Indiferent că este vorba de carnea de pui plină de proteine, de peştele sănătos cu omega 3 sau de mai nesănătoasa carne roşie, alimentele preparate pe grătar elimină nişte compuşi care nu sunt tocmai sănătoşi.

Pentru a contracara efectul negativ al consumului de carne preparată rapid, la tempraturi înalte, poţi apela la L-carnitina.

Cei doi antioxidanţi pe care îi conţine L-Carnitina sunt responsabili de acţiunea antioxidantă care asigură buna funcţionare a organismului, prevenind semnele îmbătrânirii premature. L-Carnitina este produsă în organism şi se găseşte în diferite concentraţii în inimă, piele, muşchi, stomac şi rinichi.

L-Carnitina scade cantitativ dacă ai o alimentaţie dezechilibrată, în condiţii de stres, efort fizic şi intelectual prelungit. Înaintarea în vârstă este de asemenea un factor de reducere a concentraţiei de L-Carnitina.

  • Carnitina este aminoacidul ce transfera acizii grasi mobilizati in urma antrenamentului din sange la mitochondria unde sunt arsi pentru energie;
  • Sustine crearea de energie din grasimi, reduce colesterolul;
  • Este folosita pentru biodegradarea grasimilor, ajuta la buna functionare a creierului si a inimii, la stimularea activitatilor fizice si la energizarea si vitalizarea corpului;
  • Este recomandat ca supliment energetic la sportivi, in cresterea performantelor fizice si reducerea febrei musculare;
  • Intarzie procesele naturale ale imbatranirii si mentine un tonus general ridicat.

Daca nu gasiti, intreabă farmacistul sa comande produsele Medica ProNatura:

Q10 & L-Carnitina
L-carnitina & crom
Memo Magne Plus

Licopenul, un supliment alimentar care “învinge” soarele.

Nu mai este o noutate pentru nimeni că trebuie să te protejezi de razele puternice ale soarelui care pot îmbolnăvi de cancer. Există însă un supliment alimentar care te ajută să-ţi protejezi pielea de la interior spre exterior: licopenul. Acestă substanţă se găseşte în mod natural în roşii şi ajută la producţia de procolagen, o moleculă care protejează pielea. Potrivit unui studiu britanic recent, persoanele care au mâncat în fiecare zi 5 linguri de pastă de tomate amestecate cu 10 g de ulei de măsline timp de 12 săptămâni prezentau un risc cu 33% mai mic de a suferi arsuri solare. În cazul în care nu mănânci atât de multe roşii, 16 mg de licopen, sub formă de supliment alimentar ar trebui să te ajute.
Întreabă farmacistul de produsele Medica ProNatura:

Phyto Licopen
Grapefruit Seeds

Extractul de ciupercă reishi, un supliment care te energizează.

Vara ne stoarce pe toţi de energie. Pentru a te revigora, Medica ProNatura recomandă extractul de ciupercă reishi. Aceasta este folosită de peste 4000 de ani în medicina tradiţională asiatică pentru a trata afecţiunile hepatice, hipertensiunea, artrita etc. Studii moderne arată că acest extract ajută la creşterea nivelului de insulină, ceea ce permite organismului să utilizeze mult mai eficient glucoza din sânge pentru a o transforma în energie. Mai mult, ciuperca reishi are proprietăţi antiinflamatorii şi poate neutraliza anumite substanţe chimice care secătuiesc organismul uman de energie.
Nu uita să întrebi farmacistul daca are pe stoc produsele Medica ProNatura:
Beta Glucani
Ganoderma & Borojo & Noni
Ganoroyal
Ling Zhi
Diabeticum

One thought on “Suplimente de vara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *