Termeni și Condiții

 1. Definiții și termeni.

Pro-natura.ro – este denumirea comercială a magazinului online a S.C. PRO NATURA S.R.L. cu sediul în Str. Frasinului, nr. 11, Otopeni, ILFOV, înmatriculată în Registrul comerțului sub nr. J23/701/21.05.2004, având cod unic de înregistrare RO16449104, denumită în cele ce urmează Societatea.

Ne puteți contacta prin următoarele mijloace:

 • Prin poștă la adresa de corespondență: Str. Frasinului, nr. 11, Otopeni, ILFOV.
 • Prin e-mail la următoarele adrese:
 • Prin telefon la numărul: 0764 312 821

Vânzător – Societatea prin intermediul platformei online pro-natura.ro

Cumpărător – persoană fizică/ persoană juridică sau orice entitate juridică care își face un Cont în Site și efectuează o Comandă.

Client – persoană fizică/ persoană juridică care are sau obține acces la Conținut, prin orice mijloc de comunicare pus la dispoziție de către Societate.

Utilizator – orice persoană fizică/ juridică înregistrată pe Site, care, prin finalizarea procesului de creare a Contului, și-a dat (își dă) acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din secțiunea Termeni și Condiții.

Cont– secțiunea din Site formată dintr-o adresă de e-mail și o parolă care permite Cumpărătorului transmiterea Comenzii și care conține informații despre Cumpărător și istoricul Cumpărătorului în Site (Comenzi, facturi fiscale, etc…).

Site – domeniul www.pro-natura.ro

Comanda – un document electronic ce servește ca formă de comunicare între Vânzător și Cumpărător prin care Cumpărătorul transmite Vânzătorului, prin intermediul Site-ului intenția sa de a achiziționa Produse și Servicii de pe Site.

Produse și Servicii – orice produs sau serviciu, inclusiv documentele și serviciile menționate în Comandă, care urmează a fi furnizate de către Vânzător, Cumpărătorului ca urmare a Contractului încheiat.

Blog – informații suplimentare, articole, sfaturi legate de produse/servicii.

Promoție – acțiunea de a expune în scop comercial, un număr finit de Produse și/sau Servicii având un stoc limitat și predefinit, pentru o perioadă limitată de timp stabilită de către Societate.

Document – prezentele Termene și Condiții.

Contract – reprezintă contractul la distanță încheiat între Vânzător și Cumpărător, fără prezența fizică simultană a Vânzătorului și a Cumpărătorului.

Conținut

 • toate informațiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic;
 • conținutul oricărui e-mail trimis Cumpărătorilor de către Vânzător prin mijloace electronice și/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil (doar dacă este cazul);
 • orice informație comunicată prin orice mijloc de către un angajat/colaborator al Vânzătorului, Cumpărătorului, conform informațiilor de contactare, specificate sau nu de către acesta;
 • informații legate de Produsele și/sau Promoțiile și/sau tarifele practicate de Societate într-o anumită perioadă;

Descriere – specificațiile și/sau descrierea unui Produs așa cum sunt precizate în descrierea acestora.

Tranzacție – încasarea sau rambursarea unei sume rezultată din vânzarea unui Produs de către pro-natura.ro, Cumpărătorului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de către Societate, indiferent de modalitatea de livrare.

 1. Documente contractuale.

Acest website este administrat și întreținut de S.C. PRO NATURA S.R.L. și găzduit de serverele unei terțe companii.

2.1. Prin înregistrarea unei Comenzi pe Site, Cumpărătorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vânzătorul își derulează operațiunile comerciale.

2.2. Notificarea primită de către Cumpărător, după efectuarea Comenzii are rol de informare și nu reprezintă acceptarea Comenzii. Această notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.

2.3. Pentru motive justificate, Vânzătorul își rezervă dreptul de a modifica cantitatea Produselor și/sau Serviciilor din Comandă. Dacă modifică cantitatea de Produse și/sau Servicii din Comandă va anunța Cumpărătorul la adresa de e-mail sau la numărul de telefon puse la dispoziția Vânzătorului la efectuarea Comenzii și va returna suma achitată.

2.4. Contractul se considera încheiat între Vânzător și Cumpărător în momentul primirii de către Cumpărător de la Vânzător, prin intermediul poștei electronice a notificării de expediere a Comenzii.

2.5. Pentru Comenzile ce urmează a fi livrate prețurile și rezervările Produselor și/sau Serviciilor sunt valabile 24 de ore de la înregistrarea Comenzii de către Cumpărător.

2.6. Documentul și informațiile puse la dispoziție de către Vânzător pe Site vor sta la baza Contractului, în completarea acestuia fiind certificatul de garanție emis de către Vânzător sau un furnizor al acestuia pentru Produsele achiziționate.

 1. Politica de vânzare online.

3.1. Comunicarea cu Vânzătorul se poate realiza prin interacțiunea directă cu acesta sau prin adresele menționate la secțiunea “contact” din Site. Vânzătorul are libertatea de a gestiona informațiile primite fără a fi nevoit să aducă justificări pentru aceasta.

3.2. Societatea poate publica pe Site informații despre Produse și/sau Servicii și/sau promoții practicate de către acesta sau de către oricare alt terț cu care Societatea are încheiate contracte de parteneriat, într-o anumită perioadă de timp și în limita stocului disponibil.

3.3. Toate tarifele aferente Produselor și/sau Serviciilor prezentate pe Site sunt exprimate în lei (RON) și includ T.V.A.

3.4. În cazul plăților online Vânzătorul nu este/nu poate fi făcut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumpărător, incluzând dar nelimitându-se la comisioane de conversie valutară aplicate de către banca emitentă a cardului acestuia, în cazul în care moneda de emitere a acestuia diferă de RON. Responsabilitatea pentru aceasta acțiune o poartă numai Cumpărătorul.

3.5. Toate informațiile folosite pentru descrierea Produselor și/sau a Serviciilor disponibile pe Site (imagini statice / dinamice / prezentări multimedia / etc…) nu reprezintă o obligație contractuală din partea Vânzătorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

 1. Cesionarea și subcontractarea.

Vânzătorul poate cesiona și/sau subcontracta o terță parte pentru Servicii ce țin de onorarea Comenzii, cu informarea Cumpărătorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vânzătorul va fi întotdeauna responsabil față de Cumpărător pentru toate obligațiile contractuale.

 1. Proprietatea Intelectuală.

Conținutul și designul www.pro-natura.ro, precum și orice alt material trimis prin e-mail sau furnizat prin orice altă modalitate (exemplu: articole, design, descriere produse și orice alte materiale), aparțin Societății și/sau colaboratorilor săi – acolo unde acest lucru este specificat în mod expres – (drept de autor) și sunt protejate de legislația privind proprietatea intelectuală. Nu puteți utiliza, reproduce sau permite nimănui să utilizeze sau să reproducă materialele www.pro-natura.ro fără a deține o permisiune scrisă, prealabilă din partea Societății.
Nu puteți folosi cadre (frames în sensul limbajului HTML) sau tehnici de încadrare (framing techniques în sensul limbajului HTML) pentru mărci, logo-uri, sau alte informații protejate de legea copyright-ului (inclusiv imagini, texte, interfețe, formulare) ale www.pro-natura.ro fără a deține o permisiune scrisă, prealabilă, din partea Societății.
Este permisă crearea limitată, revocabilă și neexclusivă a hiperlink-urilor către pagina de index a www.pro-natura.ro, atâta timp cât această acțiune nu prezintă serviciul www.pro-natura.ro într-o lumină falsă, înșelătoare, derogatorie sau ofensivă. Nu puteți folosi logo-ul firmei sau alte proprietăți grafice, sau mărci ca parte a hyperlink-urilor fără a deține o permisiune scrisă, prealabilă, din partea Societății.

Eventualele încălcări ale dreptului de autor pot fi sesizate pe adresa office@pro-natura.ro.

 1. Răspundere.

pro-natura.ro nu poate garanta disponibilitatea în stoc a tuturor produselor afișate. Orice reclamație privind calitatea produselor, livrare sau plată va fi adusă la cunoștința pro-natura.ro în maximum 24 de ore de la recepționarea produselor, urmând ca aceasta să fie transmisă furnizorului produselor respective, spre soluționare. Toate produsele (când este cazul) sunt însoțite de prospect/ instrucțiuni emis(e) de producător. În cazul în care produsele nu se pot livra sau suferă defecțiuni pe parcursul livrării, Cumpărătorul poate cere returnarea imediată a sumelor încasate deja de pro-natura.ro, dacă este cazul, dar nu și alte despăgubiri. pro-natura.ro condamnă încercările de fraudă și acordă tot sprijinul necesar recuperării eventualelor pierderi. Fiind de acord cu acest document, cumpărătorul își asumă în totalitate aceste riscuri. Valoarea maximă a obligațiilor față de orice cumpărător în cazul nelivrării sau a livrării necorespunzătoare este valoarea sumelor încasate de pro-natura.ro de la acest cumpărător.

 1. Returnarea produselor.

Conform O.U.G. 34/2014, Cumpărătorul are dreptul de a denunța unilateral comanda, notificând în scris sau telefonic că renunță la cumpărare, fără penalități și fără învocarea unui motiv, în termen de 14 zile calendaristice de la data la care Cumpărătorul (sau un terț indicat de Cumpărător) intră în posesia fizică a produsului.

Pentru a vă exercita dreptul de retragere trebuie să ne informați cu privire la decizia  dumneavoastră de a vă retrage din prezentul contract, utilizând o declaraţie neechivocă, de exemplu, o scrisoare trimisă prin poştă sau e-mail.

Vă  recomandăm, în măsura în care este posibil, să trimiteți produsul returnat în aceeași stare în care a fost livrat, în ambalajul original, fără a prezenta urme de uzură, desigilare sau folosire, cu etichetele intacte și documentele originale care l-au însoțit. În cazul în care acest lucru nu este posibil, Cumpărătorul va suporta diminuarea valorii produselor.

Costul returnării produselor va fi suportat de Vânzător (pro-natura.ro). Vor fi refuzate coletele a căror returnare nu a fost notificată în prealabil, precum și cele care conțin produse deteriorate în timpul transportului ca urmare a ambalării necorespunzătoare.

Conform legii, pro-natura.ro va înapoia valoarea sumelor pe care le-a primit drept plată din partea Cumpărătorului, în cel mult 14 zile de la data la care este informat de decizia de retragere din contract a Cumpărătorului, prin transfer bancar în contul specificat de Cumpărător.

Costul generat de returul produselor va fi suportat de către Vânzător (pro-natura.ro).

În cazul în care Cumpărătorul dorește returul parțial al unei comenzi, adică numai al unor produse din comandă, pro-natura.ro va restitui contravaloarea produselor pe care Cumpărătorul dorește să le returneze. Și în acest caz costul generat de returul produselor va fi suportat de către Vânzător .

În conformitate cu prevederile art. 16 din OUG nr. 34/2014, nu vor putea fi returnate și Vânzătorul își rezervă dreptul de a refuza returnarea anumitor Produse cum ar fi cele desigilate și/sau despachetate care, prin natura lor nu pot fi returnate din motive de protecție a sănătății sau din motive de igienă sau dacă sunt inseparabil amestecate cu altele sau sunt susceptibile de a se degrada ori expira rapid, inclusiv dar fără a se limita la produse cosmetice, creme, suplimente alimentare, parfumuri precum și orice alte Produse de această natură.

 1. Stocuri afișate pe site.

Stocul și prețul afișate pe site în dreptul fiecărui produs au caracter informativ și nu prezintă realitatea lor, deși ne dăm toată silința în acest sens.

 1. Greșeli de tipărire.

pro-natura.ro nu își asumă responsabilitatea pentru greșelile de tipărire sau afișare în ceea ce privește aspectul, culorile produselor etc… În eventualitatea în care prețul produsului sau unele caracteristici ale produsului au fost greșit introduse în bazele noastre de date sau afișate greșit, iar livrarea nu s-a efectuat încă, compania noastră își alocă dreptul de a anula livrarea respectivului produs și de a anunța Cumpărătorul în cel mai scurt timp despre eroarea apărută.

 1. Garanția produselor.

Toate produsele comercializate de către site-ul pro-natura.ro, beneficiază de condiții de garanție conform OG 21/1992 și Legii 449/2003 și politicilor comerciale ale producătorilor. Produsele sunt noi, în ambalajele originale și provin din surse autorizate de fiecare producător în parte. Termenul de valabilitate al produselor comercializate de către S.C. PRO NATURA S.R.L, prin intermediul magazinului online pro-natura.ro, este cel dat și inscripționat de către producător pe ambalaj.

În cazul produselor de folosință îndelungată, conform Legii 449/2003 și OG 21/1992, garanția legală va fi de minim 2 ani.

În cazul în care produsul nu este conform trebuie să vă adresați unitații de pe certificatul de garanție al produsului  sau vânzătorului.

 1. Taxe.

Prețul final plătit de Cumpărător este format din prețul produsului și cheltuielile de expediție. pro-natura.ro nu percepe nicio taxă suplimentară Cumpărătorului la cumpărarea produsului. Pentru orice taxă percepută în plus vă puteți adresa imediat la adresa de e-mail office@pro-natura.ro

 1. Sesizări și reclamații.

Pentru sesizări și reclamații ne puteți contacta telefonic la numerele: 021 351 4777; 0731 130 371 sau prin e-mail la office@pro-natura.ro.

Se va încerca rezolvarea pe cale amiabilă a oricărei reclamații sau conflict apărut între vânzător și cumpărător sau client. În cazul în care rezolvarea pe cale amiabilă a conflictului nu este posibilă, acesta se va soluționa de instanțele judecătorești competente.

 1. Prelucrarea datelor cu caracter personal.

Conform cerințelor Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, modificată și completată, pro-natura.ro are obligația de a administra în condiții de siguranță și numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizați.

Scopul colectării datelor este: informarea Cumpărătorilor privind situația Contului lor, informarea Cumpărătorilor privind evoluția și starea Comenzilor, evaluarea Produselor și Serviciilor oferite, activității comerciale, de promovare a Produselor și Serviciilor, de marketing, de publicitate, de media, administrative, de dezvoltare, de cercetare de piață, de statistică, de urmărire și monitorizare a vânzărilor și comportamentul Cumpărătorului.

Prin completarea datelor din formularul de creare de cont și/sau de Comandă Cumpărătorul declară și acceptă necondiționat că datele sale personale să fie incluse în baza de date a S.C. PRO NATURA S.R.L, și își dă acordul expres și neechivoc că toate aceste date personale să fie stocate, utilizate și prelucrate de către pro-natura.ro, afiliații și colaboratorii/ partenerii contractuali ai acestora pentru desfășurarea și/sau derularea de către pro-natura.ro, afiliații și colaboratorii/ partenerii contractuali ai acestora de activități cum ar fi, dar fără a se limita la, activități comerciale, de promovare a produselor și serviciilor, de marketing, de publicitate, de media, administrative, de dezvoltare, de cercetare de piață, de statistică, de urmărire și monitorizare a vânzărilor și comportamentul consumatorului. De asemenea, Cumpărătorul își dă acordul expres și neechivoc că aceste date personale să poate fi transferate (cedate) de către pro-natura.ro atât afiliaților săi precum și altei/altor entități din țară.

Prin citirea Documentului ați luat la cunoștință faptul că vă sunt garantate drepturile prevăzute de lege, respectiv dreptul la informare, dreptul de acces la date, dreptul de intervenție, dreptul de opoziție, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de vă adresa justiției în caz de încălcare a drepturilor garantate de Legea 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, drepturi care pot fi exercitate prin transmiterea unei cereri în acest sens la adresa: Str. Frasinului, nr. 11, Otopeni, ILFOV, Sediul S.C. PRO NATURA S.R.L. sau e-mail la office@pro-natura.ro