Așa cum un cristal terapeutic este purificat după tratament prin spălare cu apă sărată, băile cu sare ajută la refacerea aurei energetice; creând o senzație de confort și bună dispoziție. Laboratoarele Medica au dezvoltat o gamă de săruri de baie incluse în categoria Mini spa-ul de acasă. Am obținut o nouă formulă unică cu o acțiune sinergică prin combinarea de sare cu extracte de plante și uleiuri esențiale.
Vezi mai mult
Oțetul distilat nu ar trebui să fie folosit intern deoarece este un demineralizant puternic. Oțetul de calitate pentru uz intern conține mai multe minerale decât propriile minerale; chiar și așa ar trebui folosite mai rar. Cele mai bune tipuri de oțet sunt cele fermentate natural, nefiltrate și oțetul de mere, vinul alb și umeboshi. Ca un remediu popular în America, oțetul de mere a fost folosit pentru multe tipuri de boli.
Vezi mai mult
Pentru a obține un maxim de beneficiu din alimentație (inclusiv în procesul de vindecare) este necesar să știm ce mâncăm, cum mâncăm și când mâncăm. O bună alimentație trebuie să cuprindă atât o hrană adecvată, cât și suplimente nutriționale personalizate (datorită stilului de viață modern și agriculturii efectuate în condițiile actuale). Abuzurile alimentare care duc la distrucția de nutrienți în organism și care trebuiesc evitate sunt: cafeaua, tutunul, marijuana, mâncărurile grase, alimentele rafinate (făina, zahăr, uleiuri vegetale, etc), aditivii alimentari, apa (clor, fluor) și într-o proporție foarte mare medicamentele de sinteză.
Vezi mai mult
Kombucha este o colonie de cel puțin 12 specii de microorganisme, bacterii și drojdii care conviețuiesc în simbioză, alcătuind un sistem biologic fascinant prin complexitatea și organizarea sa. În principal, colonia este compusă din bacterii “prietenoase” (Acetobacter xylinum) și drojdii (Saccharomyces cerevisiae, Brettanomyces bruxellensis), ce trăiesc într-un mediu lichid de ceai verde/negru. Kombucha conține mai multe specii de drojdii și bacterii, împreuna cu acizi organici, enzime active și polifenoli produși de acești microbi. Cantitățile precise ale unui eșantion pot fi determinate numai prin analize de laborator și variază în funcție de metoda de fermentare, însă kombucha poate conține oricare din următorii compuși: acid acetic, acid gluconic, acid glucuronic, acid lactic, acid usnic, acid butiric, acid oxalic, acid malic, etanol și vitamina B.
Vezi mai mult