Magazin Online

produse originale PhD.MD. Ionut Moraru

Livrăm Gratuit

la comenzile mai mari de 100 lei

Tratamente Naturiste

consult@pro-natura.ro

Certificate

ISO 9001, ISO 22000 si GMP Quality

Site-ul PRO natura ne ajută:

  • să fim încrezători în a avea grijă de sănătatea noastră și de familie.
  • să fim independenți și să economisim bani.
  • cu informații despre dietă și cum ne ajută în păstrarea sănătății (unde sunt implicați atât factorii patogeni externi sau interni, care trebuiesc diminuați, cât și sistemul de apărare al organismului, care trebuie accentuat).
  • să avem o sarcină sănătoasă.
  • să vă protejați și să tratați patologiile cu impact mare asupra populației: obezitate, bolile de inimă și hipertensiune arteriala, dislipidemii (creșterea colesterolului, trigliceridelor, lipidelor totale), diabet zaharat, osteoporoza, combaterea radicalilor liberi și a inflamaților (care reprezintă factori siguri de generare a multiple boli).
  • să menținem flora intestinală în parametri ei normali (probiotice și prebiotice), ce determină pe lângă combaterea bolilor digestive și a tulburărilor de tranzit (diaree, constipație), creșterea imunității organismului, absorția de nutrienți și vitamine, crearea de enzime. Prin formarea unei multitudini de metaboliți (postbiotice) flora microbiană este implicată în tulburările fizice și mentale ale organismului uman. Această floră a fost afectată la om prin: nașteri cezariene, alimentații artificiale ale nou născuților, alimente și băuturi conținând conservanți și coloranți, produse cosmetice așa zis „naturale” (având în compoziție o multitudine de ingrediente de sinteză), dar mai ales ca urmare al abuzului de vaccinări, antibiotice, chimioterapie, iradieri (făcute pentru diagnosticare sau tratament), câmpuri electromagnetice nocive, etc. Să nu uităm că flora saprofită al organismului uman (situată 80% la nivelul colonului) reprezintă 7% din greutatea corpului uman, iar din punct de vedere al bogăției genetice este de „n” ori mai mare decât genomul uman. Această implicare covărșitoare a florei în păstrarea sănătății se regăsește la nivelul întregii lumi vii (om, animale, plante) de care vom deveni din ce în ce mai conștienți, ca urmare a multiplelor studii făcute în medicina umană, veterinară și tratamente fito. Actualmente 35% din noile medicamente sunt obținute prin biotehnologii ce implică bacteriile.
  • la menținerea unei flori intestinale normale, reprezentând unul din mijloacele cele mai eficace de profilaxie. Să nu uităm că în medicina tradițională chineză există zicala: „Maestrul previne bolile, iar doctorul obișnuit le tratează” sau „Medicul este plătit de comunitate atâta timp cât menține starea de sănătate a acesteia, iar în caz de îmbolnăvire este obligat să asigure tratament gratuit”. Acestă gândire magnifică o sugerez Ministerelor Sănătății și Caselor de Asigurări din întreaga lume.

Doctor în Științe Medicale
Președinte Ionuț Moraru

Articole Blog

Informații Utile

Așa cum un cristal terapeutic este purificat după tratament prin spălare cu apă sărată, băile cu sare ajută la refacerea aurei energetice; creând o senzație de confort și bună dispoziție. Laboratoarele Medica au dezvoltat o gamă de săruri de baie incluse în categoria Mini spa-ul de acasă. Am obținut o nouă formulă unică cu o acțiune sinergică prin combinarea de sare cu extracte de plante și uleiuri esențiale.

Vezi mai mult

Oțetul distilat nu ar trebui să fie folosit intern deoarece este un demineralizant puternic. Oțetul de calitate pentru uz intern conține mai multe minerale decât propriile minerale; chiar și așa ar trebui folosite mai rar. Cele mai bune tipuri de oțet sunt cele fermentate natural, nefiltrate și oțetul de mere, vinul alb și umeboshi. Ca un remediu popular în America, oțetul de mere a fost folosit pentru multe tipuri de boli.

Vezi mai mult

Pentru a obține un maxim de beneficiu din alimentație (inclusiv în procesul de vindecare) este necesar să știm ce mâncăm, cum mâncăm și când mâncăm. O bună alimentație trebuie să cuprindă atât o hrană adecvată, cât și suplimente nutriționale personalizate (datorită stilului de viață modern și agriculturii efectuate în condițiile actuale). Abuzurile alimentare care duc la distrucția de nutrienți în organism și care trebuiesc evitate sunt: cafeaua, tutunul, marijuana, mâncărurile grase, alimentele rafinate (făina, zahăr, uleiuri vegetale, etc), aditivii alimentari, apa (clor, fluor) și într-o proporție foarte mare medicamentele de sinteză.

Vezi mai mult

Kombucha este o colonie de cel puțin 12 specii de microorganisme, bacterii și drojdii care conviețuiesc în simbioză, alcătuind un sistem biologic fascinant prin complexitatea și organizarea sa. În principal, colonia este compusă din bacterii “prietenoase” (Acetobacter xylinum) și drojdii (Saccharomyces cerevisiae, Brettanomyces bruxellensis), ce trăiesc într-un mediu lichid de ceai verde/negru. Kombucha conține mai multe specii de drojdii și bacterii, împreuna cu acizi organici, enzime active și polifenoli produși de acești microbi. Cantitățile precise ale unui eșantion pot fi determinate numai prin analize de laborator și variază în funcție de metoda de fermentare, însă kombucha poate conține oricare din următorii compuși: —acid acetic, acid gluconic, acid glucuronic, acid lactic, acid usnic, acid butiric, acid oxalic, acid malic, etanol și vitamina B.

Vezi mai mult

Chiar înaintea apariției medicinei moderne ingredientele din preajma fiecărei gospodării sunt folosite mai bine de sute de ani, pentru a trata diferite boli și dureri.